Çözüldü ECS G31T-M7 ile RX 550 uyumlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ÇaycıMemo

Decapat
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B450M-A PRO MAX ANAKART
FSP HYDRO K 600 W PSU
2X8 16 GB KİNGSTON FURY BEAST RAM
SAPPHİRE READON RX 6600 EKRAN KARTI
GAME TECH 4 FANLI RGB KASA
ASUS TUF GAMİNG VG249Q1R 165HZ MONİTÖR
RAMPAGE TİTAN T9 KLAVYE
ASUS TUF GAMİNG M3 AURA MOUSE
AOC GH300 KULAKLIK
Meslek
Öğrenci
Merhaba değerli Technopat ailesi. Anakartıma RX 550 2. el almayı düşünüyorum. Sistemimin özellikleri şöyle:
  • Anakart: ECS G31T-M7.
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9550.
  • RAM: 4 GB 800 MHz.
  • PSU: Huntkey v-Power 500W.

Sistemimin özellikleri aynen belirttigim gibi bunlardır. Herhangi bir sorun olur mu? Ekran gelmemesi veya uyumsuzluk gibi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
Bura'da bir arkadaşımız konu açmış ve RX500'yi sizin anakartınız ile aynı modele takmış ve çalıştırmış. Tam olarak kestiremiyorum ancak bazı ECS anakartlar, BIOS güncellemesi istiyor ekran kartını çalıştırmak için. Ayrıca 4 çekirdek Q8300 işlemci ile takılmalar yaşamış. Şansınızı deneyin. Çalışmazsa da yeni bir sistem toplamayı düşünün derim. Kesinlikle sisteminiz kötü demiyorum ancak biraz eski. Çalışsa da performans konusunda zayıf kalacağını düşünüyorum.:(
Zannetmiyorum hocam. PCI Express slotlar uyumludur.

Bura'da bir arkadaşımız konu açmış ve RX500'yi sizin anakartınız ile aynı modele takmış ve çalıştırmış. Tam olarak kestiremiyorum ancak bazı ECS anakartlar, BIOS güncellemesi istiyor ekran kartını çalıştırmak için. Ayrıca 4 çekirdek Q8300 işlemci ile takılmalar yaşamış. Şansınızı deneyin. Çalışmazsa da yeni bir sistem toplamayı düşünün derim. Kesinlikle sisteminiz kötü demiyorum ancak biraz eski. Çalışsa da performans konusunda zayıf kalacağını düşünüyorum.:(

Çözüm
Anakartınız AGP teknolojisi olmadığı sürece PCI-E X16 yuvası olan bir anakarta PCI-E ekran kartı takabilirsin. Attığın anakartta PCI-E X16 slotu turuncu renkli olan slot. Yani evet, RX 550 takabilirsin.

Turuncu slotun yanında yazıyor PCI-E X16 olduğu.

Screenshot_20210102-032719.png

Hocam ben bu anakarta Q9650 ve 1050Ti taktım. Üstüne Aliexpress'ten 4 GB lik RAM getirtip 8 GB RAM yaptım. Ama RAM konusu kesin olmayabilir ben şanslıyım biraz o konuda. Üstüne de 4 GHz'e OC yaptım işlemciyi.

Hocam ben bu anakarta Q9650 ve 1050 Ti taktım. Üstüne Aliexpress'ten 4 GB'lik RAM getirtip 8 GB RAM yaptım. Ama RAM konusu kesin olmayabilir ben şanslıyım biraz o konuda. Üstüne de 4 GHz'e OC yaptım işlemciyi.

2RX8 olması lazım RAM'lerin. Yani bir yüzünde 8 adet çip, diğer yüzünde de 8. Toplamda 16 adet çip bellek bulunmalıdır. 16 ÇİP 1333 MHz DDR3 CL9-CL10-CL11 RAM'leri destekliyor diye biliyorum. Piyasada olan modellerden 1RX8 olan KVR1333D3N9/4G Kingston marka bile desteklemiyor. G.Skill Ripjaws 2RX2 =4 çip olmasına rağmen 4 GB modülleri destekliyor. Deneme-yanılma yoluyla öğrenmek çok can sıkıcı ama bu yazdıklarım birebir uyumlu çalışıyor. Yine de almadan önce çipsetinizi anakart sayfasından kontrol edin ve forumda danışın. Her G41 DDR3 bile değil.:D.

Son düzenleme:
aynı anakarttan var windows 10 kurdum internet sorunu oldu ağ bağlantısı olmuyor
aynı anakarttan var windows 10 kurdum internet sorunu oldu ağ bağlantısı olmuyor
lanet sorun yüzünden saatlerce driver bul yükse sil vb. uğraştırdı
çözümü videoda buldum aynı sorunu olan varsa işe yarayabilir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı