Sorunum şu Xeon işlemciyi takınca bilgisayarda en ufak bir işlemi yapmaya çalışınca Max. 2 dakika içinde mavi ekran veriyor. Bu süre bilgisayarı güvenli modda açtığımda 5-6 dakikaya çıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Modladım her şeyi yaptım. Bir arkadaşın önerisi üzerine RAM'lerden birini çıkarttım sorun düzeldi gibi. Win 7 32 Bit kullaniyordum 4 GB RAM'in 3,25'i kullanılabilir diyordu, bununla bir ilgisi olabilir mi?
Eğer elinde 8 GB ram varsa 64 bit kur. Yoksa 8GB olarak kullanamazsın. Dediğin şeyle ilgisi yok bilgisayarının kapanmasının. Donanım analizi yapman gerek. Tek tek parçaları denemen yani.
Win7 64bit kurdum ramlerin frekansını en düşüğe aldım mavi ekran sorunu gitti. Win8 ultimate 64bit yuklu ram kullanımı boşta %80 falan oluyor kendi kendine anlamadım.Bilgisayarcı tanıdığa sorduğumda anakartında şişmiş kondansatör var çok donar vs dedi yardımcı olabilir misiniz? İsterseniz anakartın fotoğrafını atabilirim kondansatörler için.
Win7 64bit kurdum ramlerin frekansını en düşüğe aldım mavi ekran sorunu gitti. Win8 ultimate 64bit yuklu ram kullanımı boşta %80 falan oluyor kendi kendine anlamadım.Bilgisayarcı tanıdığa sorduğumda anakartında şişmiş kondansatör var çok donar vs dedi yardımcı olabilir misiniz? İsterseniz anakartın fotoğrafını atabilirim kondansatörler için.