X5450 sistemde Dishonored 2 oynarken mavi ekran hatası

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Dishonored 2 oynarken mavi ekran hatası aldım, daha önce HDD kaynaklı alıyordum. Değiştirdikten sonra olmadı fakat bu tarz güçlü bir oyun oynadığımda kasmamasına rağmen mavi ekran aldım.

Sistem;
  • X5450 işlemci
  • GTX 660 Direct CUII
  • 6 GB RAM
  • 120 GB SSD
  • 500GB HDD (Oyunun kurulu olduğu yer, tüm taramalar yapıldı sağla.m)

DMP Dosyası: Mavi Ekran.rar.

Şimdiden teşekkürler.
@KojiroHyuga04 Hocam siz bu konulardan iyi anlıyorsunuz, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman slotlarda sorun var.
Çünkü ben fotoğrafta hata görüyorum.
Ayrı ayrı test yapılıp sıkıntı çıkmadıysa o zaman sorun slotta.
Bende aynı şeyi düşünüp 2 RAM'i de farklı slotlarda test ettim, testler sorunsuz tamamlandı. Kafam çok karışık şuan :D

USB üzerinden kullandığınız depolama aygıtınız nedir? Bununla ilgili bir modülün yüklenemediğini gördüm raporda.
Hocam aynısını ben de gördüm ama sıkıntı donanımsal.
Yani bununla alakası yok olayın.

Konu başında dediğim gibi Raft oynarken mavi ekran hatası almıştım, HDD bad sectör'lü çıkmıştı. SSD'ye kurduğumda oyunu sorunsuz oynamıştım. Dün yeni HDD aldım tüm taramaları yaptım sorunsuzdu, Dishonored 2 gibi ucu ucuna yeten bir oyunu kasmadan oynamama rağmen mavi ekran hatası aldım, testleri de yaptım fakat çözüm bulamadım.
Anladım. Sisteminizde modifiye edilmiş bir Windows sürümü mü kullanıyorsunuz yoksa orijinal herhangi bir oynama yapılmamış sürüm mü?
Kendi sitesinden orijinal sürüm hocam.

Konu başında dediğim gibi Raft oynarken mavi ekran hatası almıştım, HDD bad sectör'lü çıkmıştı. SSD'ye kurduğumda oyunu sorunsuz oynamıştım. Dün yeni HDD aldım tüm taramaları yaptım sorunsuzdu, Dishonored 2 gibi ucu ucuna yeten bir oyunu kasmadan oynamama rağmen mavi ekran hatası aldım, testleri de yaptım fakat çözüm bulamadım.
Evet mesajlarınızın hepsini okudum zaten. Adım adım, çerçeveyi daraltarak gitmeye çalışıyorum ki sorunun nerede olduğuyla ilgili daha fazla fikir üretip spesifik bir alana odaklanalım. Anakart üreticinizin resmi web sayfasında görüntülediğim kadarı ile Windows 10 için herhangi bir sürücü desteği sunulmamış. En son paylaşılan sürücüler Windows 7 64-bit sürümü için. Sizin sisteminiz, nispeten eski diye tabir edebileceğimiz yaşta bir sistem. Bu sebepten dolayı, internette belki rastladığınız, daha hafif olsun diye modifiye edilmiş sistemlerden kurulum yapmış olabilirsiniz. Bu yüzden sorup eleme yöntemi ile çözüm yolunda fikirler üretmek istiyorum. Çünkü raporda defender yazılımı ile ilgili de bazı modül hataları mevcut. Bu, bahsettiğim türde hafifletilmiş sürümlerin çoğunda karşılaşılan bir durum. Defender yazılımına müdahale edip, eski sistemlerde, güvenlik zayıflaması pahasına performansa yönelik katkı sunabilmek amacıyla yapılır. Ben, mümkün olduğunca mantık yürütüp, sizinle iletişim kurarak, sorular sorarak ilerlemenin en sağlıklı yöntem olduğu kanaatindeyim. O yüzden bana ne kadar net ve detaylı bilgi verirseniz o kadar işimize yarayacaktır.

Bu arada işlemciniz için de sürücü anlamında sunulan herhangi bir Windows 10 desteği yok.

Şimdi size bir rehber atacağım. Bu rehberdeki adımları lütfen uygulayın. Bu direkt çözüm yolu olmayabilir fakat denemekten zarar gelmez diye düşündüğüm bir yöntem.

Rehber : Rehber: Eksik ve bozuk SYS dosyalarını onarmak

Son düzenleme:
@Lindorie Miriel Yöntemi uyguladım hocam. Dediğiniz gibi sistem eski ve modlanmış, X5450 ve Windows 10'un stabilize çalışabilmesi için BIOS modu da kullanıyorum ve gayet güzel sonuçlar aldım. Suçu RAM'lere atıp yani RAM almayı düşünüyorum fakat aynı sonucu almaktan korkuyorum.

@Lindorie Miriel Yöntemi uyguladım hocam. Dediğiniz gibi sistem eski ve modlanmış, X5450 ve Windows 10'un stabilize çalışabilmesi için BIOS modu da kullanıyorum ve gayet güzel sonuçlar aldım. Suçu RAM'lere atıp yani RAM almayı düşünüyorum fakat aynı sonucu almaktan korkuyorum.
RAM testlerinde herhangi bir sorun ile karşılaşmadıysanız bence aceleci davranmayın şayet paranıza yazık olabilir. Tabii ki tercih yine sizin ama bu devirde harcanacak 5 liranın bile hesabını yapmak lazım takdir edersiniz ki. Bence RAM'lere harcayacağınız bütçe ile 2. elden temiz bir anakart + işlemci "bundle" alırsanız daha yararlı olur gibi. Çünkü hem güncel driver desteğine sahip bir sisteminiz olur hem de bir ufak sistem güncellemiş olursunuz. Naçizane fikir olarak sunmak istedim.

Son düzenleme:
RAM testlerinde herhangi bir sorun ile karşılaşmadıysanız bence acele davranmayın şayet paranıza yazık olabilir. Tabii ki tercih yine sizin ama. Bu devirde harcanacak 5 liranın bile hesabını yapmak lazım takdir edersiniz ki. Bence RAM'lere harcayacağınız bütçe ile 2. elden temiz bir anakart + işlemci "bundle" alırsanız daha yararlı olur gibi. Çünkü hem güncel driver desteğine sahip bir sisteminiz olur hem de bir ufak sistem güncellemiş olursunuz. Naçizane fikir olarak sunmak istedim.
Hocam üstte belirttiğiniz rehberden sonra oyunda mavi ekran almıyorum, ortalama 5-10 dakika süre içerisinde tepki vermeden tık diye kapanıyor. Olay görüntüleyicisinde herhangi bir bildiri göremiyorum. Dediğiniz gibi yeni anakart ve işlemci almayı düşünüyorum GTX 660 gibi bir kart bu sistemde harcanıyor...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı