ECS H61H2-M17 ve GTX 1050 Ti Sistem Çalışmıyor

Teknoteam42

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim:
Casper masaüstü kasa
Windows 10
Anakart: ECS H61H2-M17
İşlemci: i5 3470 3.20 GHz 4 CPU
8 GB RAM (DDR3)
Directx 12
Güc kaynağım 250W (GTX 1050 Ti'ye yetmediğini biliyorum)

Geçenlerde ekran kartımın bozulması sebebi ile Vatan Bilgisayardan Asus GTX 1050 Ti Expedition 4 GB 128 bit GDDR5 OC kartını aldım ve BIOS ekranı açıldıktan sonra sinyal yok hatası veriyor.
2 ayrı bilgisayarcı ne yaptı ise olmadı. Watt'ı yeten güç kaynağı vs. denemişler yeni güç kaynağı alacaktık olsaydı ancak olmamış, Bilgisayar desteklemiyor demişler ancak yalnız bilgisayar desteklemiyor dediler ve kaldı neyi desteklemiyor acaba ve daha ne yapacağımı bilmiyorum anakartım uyumsuz mudur acaba? Yeni anakart mı almam gerek yardımlarınızı bekliyorum lütfen...

Not: Eski ekran kartım Galaxy GT 630 2GB 128 bit DDR3.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son BIOS güncellemesini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Eski ECS, Quadro ve Pegatron anakartlarda bu sıkıntı epey yaygın.

Hocam teşekkürler öncelikle şimdi BIOS güncellemesini yapacağım, anakartımın modelini yazdım ancak sitede 2 BIOS güncellemesi var biri eski biri yeni olmak üzere sırasıyla 2 sini de yapmalımıyım ve ekran kartı takılı olmadan yapılması sıkıntı değildir değil mi sonuçta ekran kartı şuanlık çalışmıyor?

Son düzenleme:
Ekran kartının takılı olup olmaması önemli değil. Görüntüyü alıp BIOS güncellemesi yapmanız yeterli. Direk son sürüme güncelleyin.

Ben yapamadım bu işlemi şimdi kasayı açıp jumper parçaları vs. varmış araştırmama göre illa bu şekilde farklı işlemlerle mi yapılması gerekiyor yoksa dosya kurulum şeklinde yapılabiliyor mu ECS sitesinden son sürümü indirdim içinde afuvin64 diye bir dosya var idi 64 bit diye onu seçtim kuruluma tıkladım kurulacak dosya yok seçilebilen bir .CAB ile biten bir dosya var onu da kurmuyor hata veriyor sadece afuwin.ROM diye bir dosya buldum masaüstünde nerden geldiğini bilmiyorum indirdiğim dosyada bir dosya daha var onu tıklayınca CMD açılıyor birşeyler yapıyor onu tıklayınca ordan gelmiş olabilir herhalde onu seçince kurdu sistemi yeniden başlattı ama güncellenmedi indirdiğim dosyada ne yaptığımı bilmiyorum anlamadım açıkcası bir programı vs. yok mudur bunun? Casper servise vermeyi düşünüyorum güncellesinler diye kısa zamanda.

Ayrıca BIOS da ME FW Version diye bir kısım var burda sürümü yazıyormuş galiba bende N/A yazıyor.

ECS Intel Windows 8 Support

Bu linkte BIOS güncellemesini nasıl yapacağın anlatılıyor.

Buraya göre jumper parçaları ile kasa açılarak yapılıyor böyle olması zorunlu ise servise vermem gerekiyormuş galiba anlayan tanıdığım serviste bu parçalarla yapılıyor servise vermeden bu şekilde yapılamayacağını söyledi dosya kurulum şeklinde yapılabilir mi diye sorguluyorum.

O cihazın garantisi var mı ki siz servise vermek istiyorsunuz? Sizden ücret talep edeceklerdir. Belirttiğiniz şekilde BIOS güncellemesi yapamazsınız.

Tabii ki ücreti göze alarak :) Yok evde yapılabilen birşey ise yapabilirim, bana öyle söyledi o tanıdığım eskiden Casper servisinde çalışan biri olarak, herhangi bir PC ci veya servise vermeden attığınız sitede ki kasa içi işlemler yapılabilir mi? O zaman kendim yapmaya çalışırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı