Çözüldü ECS H61H2-M2 BIOS Güncelleme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SanalGerçekler

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2016
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ECS H61H2-M2 Anakart var. Buna PowerColor HD 6950 ekran kartı takıyorum, görüntü gelmiyor. PC'de fanlar çalışıyor, fakat ekran gelmiyor. Ekran kartını AMD işlemcili bir PC'den söktük, takmaya çalıştığım H61 sistem Intel tabanlı. Kart acaba montaj sırasında çatladı, kırıldı, sağa sola çarptı veya statik elektrikten bozuldu mu diye tekrar AMD sisteme taktık, ekran kartında sorun yok çalışıyor.

3-5 günlük internet araştırmasından sonra, sorunumuzun "BIOS Güncellemesi" olduğuna karar verdik. Yeni güncellemesini ECS'nin sitesinden indirdik. PC ilk açılırken Versiyon sürümü 2.025....... gibi bir versiyonu yazdığı için ECS H61H2-M2 (v2)'yi indirdim, fakat yükleyemedim. Bu kart için 1-2 video var Youtube'da izledim. Windows 8.1 için verilmiş. Benimkinde hata veriyor. Sitesinden inen dosyada "afuwin64"ü yönetici olarak çalıştırıp yüklediğimde olmuyor. Sistemim Windows 8 değil diye galiba, Windows 7 64x Ultimate.

Bunu BIOS'tan atabilirmiyim diye baktım ama bunda olmadı. Casper laptopa 2 yıl önce yapmıştım, BIOS'tan çok basit olmuştu. USB'ye indirip atmıştım modele uygun dosyayı. Boot'tan USB'yi seçiyorum, siyah ekrana 3-5 satır yazı geliyor ve 15'ten geri sayım geliyor. Sayınca PC resetliyor kendini, güncelleme olmuyor. Bunun bir güncelleme kilidi falan mı var acaba? Yoksa bu iş beni aşar mı? eBLU BIOS live Update Programı yükledim, 1 adet güncelleme buluyor program. Install butonuna tıklayınca, "BIOS ROM file is incorrect. Please re-update" hatası veriyor. Yardımcı olabilir misiniz?

13/04/2016 = Hala sorunu çözemedim BIOS'tan Komutlarla update etmeyi kısa ve basit bir şekilde yazabilir mi bir arkadaş ?
 
@Recep Baltaş cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama problemi çözdüm, BIOS güncellemesini yaptım, CPU EVO programı kullanmadan management Engine güncellemesi için indirdiğim dosyayı direkt kurmaya çalışıyordum orada hata yapmışım. CPU EVO linkini bulamamıştım daha önce, bulup program ile ME güncellemesi yaptım ve sonrasında da BIOS'u güncelledim.

Reis bana da yardım eder misin yeni işlemci aldım ama BIOS güncellemeyi bilmediğim için takamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar konuya bayağıdır bakamadım son durumu anlatayım.

Öncelikle ben ne yaptıysam başaramadım yardım eden herkese çok teşekkür ederim ve gittim anakart, ekran kartı gibi tamirler yapan daha önce de birçok laptop tamirimi yaptırdığım bir bilgisayarcıya verdim. Bilgisayarcı dediğime bakmayın oturduğum ilçedeki bütün bilgisayarcılar board tamirlerini bu abilere yaptırır. Velakin benim BIOS Update sorunumu o da çözemedi ve yaklaşık 1 aydır anakartım onda duruyor en son aradığımda fabrikadan destek istedik onlara gönderdik dedi ne kadar doğru bilemem ben de gittim laptop aldım şimdi onda da ısınma sorunu yaşıyorum 😅. Sorunlar bitmiyor bitmiyor... 😅

Kısacası bu model bir anakartın BIOS Update sorunu ile uğraşmayın BIOS yaparken bozulduysa atın yenisini ve bilindik bir modelini alın ASUS, MSI, gigabayte vb. ve yolunuza kaldığınız yerden devam edin. Kolay BIOS Update ve 2 BIOS'lu anakartlar tercihiniz olsun.

Sağlıcakla kalın...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı