ECS H61H2-MV BIOS güncelleme

Oywle

Hectopat
Arkadaşlar ECS H61H2-MV (2.0) anakart sahibiyim bu anakartta İ3 3210 işlemci kullanıyordum i5 3470'e gectim ama sistemde sıkıntılar yaşıyorum. Bunun için BIOS'u güncellemek istiyorum ama yeni aldıgım işlemcinin verimli calışması için gerekli olan BIOS sürümünü bulamadım.
Görseldeki gibi BIOS sürümü yok.

Dosya Ekleri

• resim_2021-04-30_204300.png
    resim_2021-04-30_204300.png
    1,7 KB · Görüntüleme: 240
Fazla kaynak bulamadım. Linkteki programı kurup deneyin. Bu anakart için bir araç. Yeni sürüm varsa, bulabilir. Arama yerine msinfo32 yazıp mevcut sürüme bakabilirsiniz.

Anladım hocam. Daha önce de GTA 5 için konularınız vardı. İşlemci değişimi ile başlamıştı. Pek çok yol denendi. Bir konuda, ben de anakart olabilir demiştim. Aldığınız işlemci farklı anakartta sorunsuz çalışmıştı. Buraya kadar doğru mu?

Anladım hocam. Daha önce de GTA 5 için konularınız vardı. İşlemci değişimi ile başlamıştı. Pek çok yol denendi. Bir konuda, ben de anakart olabilir demiştim. Aldığınız işlemci farklı anakartta sorunsuz çalışmıştı. Buraya kadar doğru mu?

Hayır farklı bir anakartta denemedim işlemcileri evet dediginiz kısma kadar doğru şu an i5 olan işlemcimi cıkartayım i3 olanı takayım sorunlar ortadan kalkıyor ama tekrar i5'i takayım o zaman tekrar sorunlar ortaya cıkıyor.

Tamamdır. İ5 olan işlemcinin sağlam olduğundan emin olmak gerekiyor. İşlemci sağlamsa, sorun anakartta demektir.

Anakartın kendi sitesinden işlemci ile alakalı tüm sürücüleri kurdum ama yine çözüm yok belki de dünyada bir ilk yaşıyorum.
Tamamdır. i5 olan işlemcinin sağlam olduğundan emin olmak gerekiyor. İşlemci sağlamsa, sorun anakartta demektir.

Evet sağlam işlemci nereden biliyorsunuz derseniz ben ilk aldıgım i5 işlemciyi bozuk sanıp iade ettim ve ikinci kez başka bir yerden aldım yine aynı.

İşlemcinin sürücüsü olmaz. Chipset sürücüsü olur. Zaten kurmuşsunuz. Dediğiniz gibi çok nadir görülen bir durum.

Hocam, fiyatlarını tam olarak bilmiyorum. H61 olarak MSI, Asus, Gigabyte gibi markalardan alabilirsiniz. Z77 anakartlar da destekler fakat biraz pahalı olabilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı