Bu bölümü tercih edip pişman olmayan görmedim, benim de üniversitede okurken çoğu arkadaşım bu bölümü Eczane açma hedefi ile tercih ettiler, şu anda kontenjan kısıtlanmasından ötürü ne eczane açabiliyorlar, eczane devralmak da çok pahalı ve hastane karşısında işlek bir caddede açmıyorsan öyle yüksek kazançlı bir iş de değil artık. Ataması da oldukça az.
Bu bölümü yazan arkadaşlarım Tıp gelmedi diye alternatif olarak seçmişlerdi, 30-35k sıralamalar ile 5 yıl oldukça ağır bir eğitim aldılar. Mezun olunca zar zor iş buldular.
Zamanında FTR diye bir bölüm vardı, aynı Eczacılık gibi hatta Eczacılık bölümünden bile yüksek sıralamalıydı, mezun olan kendi kliniğini açıyor zengin oluyor diye popüler etmişlerdi. Şimdilerde en yüksek işsizliğin olduğu bölümlerden birisi, geçenlerde sıralamalarına baktım bırak Tıp ile yarışmayı, en düşük puanlı bölümlerden biri haline gelmiş. Birkaç yıl sonra birisi yazmıştı dersiniz, aynısı Eczacılık bölümünün başına gelmeye yavaş yavaş başladı.
Sağlık alanında tek garanti Tıp'tır, bunu asla unutmayın, geri kalan sağlık bölümleri sadece dönemlik popüler olur.