Eczacılık vs. Mühendislik

elfsl

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yardımcı olabilirseniz sevinirim .
Üniversite sınavı atlattık biliyorsunuz ve ben mezuna kalmıştım bu sene. Hep mühendislik yazarım diyordum, kendimi mühendis ilan etmiştim. Geçen sene de tercih yaptım fakat mühendislikler inanılmaz yükseldiği için tutmadı. Üzülmemiştim de çünkü üniversiteler içime sinmemisti bir türlü. Bu sene de çok farklı yerler yazamayacağım gibi duruyor bu arada geçen sene 65 bin yaptım sayısalda. Ailem eczacılık istiyor, bir yandan ben sağlık sektörü bana göre değil diye çok yaklaşmıyordum ama ortalama bir muhendislik yerine daha mı mantıklı olur sizce? Yurt dışı imkanım olsun istiyorum bir yandan. Aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence eczacılık

Eczacılık.

Ben de aynı durumdayım. Takipteyim.

Mühendislik ve eczacılık mı diye düşünmenden mühendisliğe pek ilgi duymadığın anlaşılıyor ve çoğu mühendislikte teknik konulara ilgi duymuyorsan sıkılman ve/veya zorlanman çok olası.

Neye yatkınsanız onu tercih edin. Yarın bir gün pişman olmayın.

Eczacılıkta çok başarılı olup ar-ge firmalarına giremezsen(Türkiyede imkansıza yakın) ömrün boyunca ilaç satıcısı olarak kalırsın. ama bu arkadaşın(Keremlas) dediği de gayet haklı.

Muhasebe işi yaptığımız için eczacı bir mükellefe sahibiz, açıkçası aman aman bir tutarda kazanmıyorlar. Tabii mühendis ile karşılaştırmasına bir şey diyemem mühendis tanıdığım yok. Ama eczacılık biraz daha rahat bir meslek.

Mühendislik bence fakat hangi mühendislik? Eczacılık bence yurt dışında çok rağbet olmaz diye düşünüyorum.

Mühendislik ve eczacılık mı diye düşünmenden mühendisliğe pek ilgi duymadığın anlaşılıyor ve çoğu mühendislikte teknik konulara ilgi duymuyorsan sıkılman ve/veya zorlanman çok olası.
Hayır öyle değil hatta ben de kafam karışık ve stresli olduğum için bu fikre kaydım gibi geliyor fakat çok iyi okullar gelmiyor ve bu da beni geriyor. Yoksa uçak müh hayalimdi.

Mühendislik bence fakat hangi mühendislik? Eczacılık bence yurt dışında çok rağbet olmaz diye düşünüyorum.
Uçak ilk hedefimdi ama olmayacak gibi. Pc de belli başlı şehirlerde geliyor bu şehirlerde de okumak istemiyorum galiba. Endüstri makine ee de kafamdaki seçenekler.

Neye yatkınsanız onu tercih edin. Yarın bir gün pişman olmayın.
Tabii ki bundan da korkuyorum. Hala sınavda yükseltememenin şokunda olduğum için belki de bu fikre düştüm. Uzgunluk ve kafa karışıklığı bir arada oldu maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…