Edebiyat 3 ayda halledilir mi?

YKS öğrencisi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar evet, AYT fende kafam karışıyor. Organik kimya yapamıyorum. O kadar okuyorum ama olmuyor. Hedefim sosyoloji bölümü. Edebiyatta sadece ezber var sanırım.

2019 YKS zamanı sadece yazar-kitap eşleşmesi bilmen yeterliydi. Şimdi kitapların içeriğini, yazarın hangi sanat akımı etkilendiği, sanat akımları hangisi olduğunu bulma, fecr-i ati, tanzimat, milli mücadele, servet-i fünun, cumhuriyet dönemi bilmeniz gerekiyor. Cumhuriyet dönemine kadar zor değil. Sizin gerekli olan sözel say puanına gerek yoksa sıkı çalışma ile yapılabilir.

@333365 hocam siz ne düşünüyorsunuz. Yanlışım varsa düzeltin.

@Yeniçocuk hocam doğru düşünüyorsunuz. Ancak şöyle de bir şey var ki gene de ümidi kesmemek lazım da konu sahibi arkadaşı ben bir türlü anlayamadım. Bir AYT sayısal için taktik istiyor, bir AYT sözel kısım için taktik istiyor. Sayısalcılar edebiyata son 2-3 hafta bakarak 15-16 net gibi netler çıkartıyorlar. Bence imkansız değil ancak konu sahibi arkadaş için açıkçası imkansız olduğunu düşünüyorum. Kendisinin ne yaptığını çok bildiğini düşünmüyorum.

@WukuWukong yani bunu biz bilemeyiz zaten. Denemekten zarar gelmez. Herkesin hedefi farklı sonuçta. Örneğin, benim edebiyattan hedefim 10 net olsun. Ben 10 nete ulaştığımda zaten edebiyat benim için bitti demektir.

@Yeniçocuk sıkı çalışma ile mümkün. Ancak dediğim gibi konu sahibi de kendisi ne yaptığını bilmiyor. Başarmaktan önceki önemli şey karar ve azimdir. 👍

Technopat Haberler

Geri
Yukarı