Edge vs. Chrome vs. Opera GX vs. Safari

Safari, Mac tarayıcısında çok iyi, daha az pil tasarrufu ve Mac'teki en hızlı çalışan tarayıcı denebilir, Apple'in ürettiği tarayıcı olduğu için otomatikmen Mac ile daha stabil ve uyumlu çalışacaktır. Mac için Safari veya Chrome kullanın derim.

Opera GX'i listeye almaya bile gerek yok, oyuncu tarayıcısı diye reklam ajansları için zorla 1-2 özellik ekleyip yeni tarayıcı diye sunmuşlar, şık görünüyor doğru ama sistem kaynaklarını resmen sömürüyor ve hantal. Windows için de mac için de linux için de önermiyorum.

Windows için size Edge ve Chrome öneririm, ben Edge kullanıyorum ve windows'ta en hızlı tarayıcı denebilir, Edge ve chrome windowsta en düşük kaynak tüketen tarayıcılardır, en yükseği Brave ve Firefox.

Edge ve Chrome arasında pek bir fark yok, gizlilik ve görünüm istiyorsanız Edge, sadelik ve akıcılık istiyorsanız Chrome önerim. Opera şirketi ayrıca gizlilik kurallarını çok ihlal ediyor ve çinli şirketlere satıldığından beri verileri diğer tarayıcılara göre daha kötü yerlere satıyorlar veya kullanıyorlar.

Fakat Opera GX Windows 8.1-8-7 için en iyi çünkü hala destek devam ediyor + Windows 8.1 de GX kullanırken bir ram sömürüşü görmedim.

Farklı sitelerde, farklı görünüşlerde kaynak tüketimini ölçebilirsiniz, Opera GX, eski bir arama motoruna zorla ışıklı şeyler eklendirmiş bir tarayıcı, onlar yüzünden çok kaynak tüketir nasıl bir oyun grafikleri güzel ve yüksek kaynak tüketirse bu da aynı şekil.

Opera GX'e sadece eski Windows'lara destek veriyor diye en iyisi demek saçma, Chrome, 8-8.1'e destek veriyor geçmiş ocak ayında desteğini kesti. Dediğiniz tarayıcı destek veriyor da ne oldu ki, eski sistemlerde daha çok hantal. Eziyet olur bence Windows kullanıyorsanız hiç uğraşmayın Edge kullanın. Opera GX bir tek görünüm olarak güzel, gerisinde her şeyden Edge ve Chrome'dan geride.

Evet bu konuda haklısınız.
Fakat Windows 8.1-7 için en iyi tarayıcı ne sizce(hala destek veren)

Edge, fakat Edge'de 7'ye eski sistemler için Microsoft Edge 109 güncellemesini yayınlayıp desteğini kesti fakat 7 için yine de kullanılabilir, eski sistemlere özel olarak çıkartılmış bir güncellemedir 109 güncellemesi, zaten 7-8-8.1'den artık herkes desteğini kesmeye başladı, size tavsiyem 8.1, 10 veya 11'e geçmeniz, eski işletim sistemleri her daim problem çıkartabiliyor. Windows 8 ve 8.1 için Edge desteği devam ediyor.

Ortalama yaptım, Opera GX'te 1 sekme açık ve kullandığı kaynak, Edge'de 5 sekme açık içinde Instagram, YouTube, Technopat falan açık ve kaynak tüketimi neredeyse Edge gibi.

Evet bende chrome kullanıyorum daha dün chrome'a geçtim.
Bide şu konu hakında bilginiz varmı?
Onaylansın atıcam konuyu.

Buda chrome şu anda 1 indirme-youtube videosu-2 technopat sitesi açık.

Sisteminiz nedir? Eğer düşükse bu kullanım normal, Edge'yi bir de deneyin derim, indirmeniz eğer yüksek bir boyutta dosya ise ve sisteminiz düşükse o kullanım normaldir, Opera GX'te indirme yapınca, bir de düşük sistemse çöküyor bile ve Opera ekibi bunu 2 senedir çözmüyor, bu da Gx'e verdiği önemi gösteriyor. Edge'yi bir deneyin derim, memnun olursanız ve deneyiminizle beni de bilgilendirirseniz beni etiketlemekten çekinmeyin. Sisteminiz düşük sistemse Edge daha iyi olacaktır.

Edgeyi denedim zaten chrome ile bir fark yok.
Vede sistemim MacBook Air 2015 Windows 10
Vede evet indirdiğim Windows 11 iso
Normalde bende var iso denemek için indirdim.

O ayar nerde acaba?

Bilmiyorum nerde.

Bu arada soracağım konu bu inşallah açılacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…