Editörlük için profesyonel destek nasıl alınır?

Makaleler
2
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle esenlikler dilerim. Üniversite 1.sınıf öğrencisiyim, profesör bir hocamın asistanlığına kabul edildim aynı zamanda ise TÜBİTAK'ta bursiyer olarak çalışıyorum. Hem proje içerisinde hem de hocamın istediği genel tasarım ve editörlük işine bakıyorum. Okuduğum bölümle alakası yok fakat burayı bir ek gelir olarak görüyorum ve destek almak için geldim. Konuya gireyim, şu anda genelde basit tasarımlar yapıldığı için bunları Canva üzerinden kullanıyorum, videoları ise çoğu zaman basit geliyor diye ve elimin altında bir sürü geçiş, efekt vb. şeyler barındırmasından CapCut PC kullanıyorum. Ama ileride hem farklı işlerde hem de kendimin profesyonelleşmesi için bunları geliştirmeliyim. Adobe programlarını mı öğrenmeliyim biraz zor geliyor açıkçası ama ben tam olarak gerçekten bu iş içerisinde neler kullanmalıyım? Neler beni profesyonel yapar? Bunları öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle eğer ki bütçen yetiyorsa profesyonellik için Adobe programlarını öneririm. Ayrıyeten programları öğrenmek adına belki biliyorsundur fakat Onur Naci Öztürkler'i önerebilirim, gerçekten açıklayıcı ve faydalı bilgiler veriyor kendisi.

Adobe After Effects ve Premiare Pro kesinlikle öğrenmelisiniz. Onun dışında DaVinci Resolve Tavsiye ederim Genelde profesyonel dizi film renklendirmelerinde kullanılmaktadır. Onun haricinde 3 Boyutlu modelleme alanına yönelmek isterseniz şu şekilde işler aşırı hoş duruyor oyun modelleme'ye kadar giden geniş bir sektördür. Blender , Cinema 4D max , AutoDesk Maya vb. Örnek Blender Görseli :
1736376663914.png

Kesinlikle eğer ki bütçen yetiyorsa profesyonellik için Adobe programlarını öneririm. Ayrıyeten programları öğrenmek adına belki biliyorsundur fakat Onur Naci Öztürkler'i önerebilirim, gerçekten açıklayıcı ve faydalı bilgiler veriyor kendisi.

Uzun süredir kendisini takip ediyorum fakat artık gerçekten sadece takip dışında eyleme geçmek istiyorum. Uygulama bütçesini bir şekilde çözmeye çalışıyorum sorun o değil şu anlık.

Adobe After Effects ve premiare Pro kesinlikle öğrenmelisiniz. Onun dışında DaVinci Resolve tavsiye ederim genelde profesyonel dizi film renklendirmelerinde kullanılmaktadır. Onun haricinde 3 boyutlu modelleme alanına yönelmek isterseniz şu şekilde işler aşırı hoş duruyor oyun Modelleme'ye kadar giden geniş bir sektördür. Blender, cinema 4D Max, Autodesk maya vb. örnek Blender görseli: Eki Görüntüle 2392067

Evet çok iyi duruyor lakin şu anlık sadece video ve görsel tasarım kullanacağım. 3B biraz daha zamanı var gibi, en azından canva bir şekilde kolaylık sağlıyor fakat video işi gerçekten profesyonelleşmeli.

Evet çok iyi duruyor lakin şu anlık sadece video ve görsel tasarım kullanacağım. 3B biraz daha zamanı var gibi, en azından canva bir şekilde kolaylık sağlıyor fakat video işi gerçekten profesyonelleşmeli.
Kendinizi denemek isterseniz bir kaç ay DaVinci Resolve ücretsiz arayüzü biraz daha basit kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı