Eea ve BCAA vücutta üretiliyor mu?

zetnikov

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi BCAA vucudun dısarıdan alması gerektigi 3 amino asiti olusturuyor deniliyor.
Peki eea yı vucut uretebiliyor mu?
Neden protein tozlarında BCAA var ama eea yok?

Sizce eea ya da BCAA veya ikisini birden kullanmak gerekli mi?

Protein tozundaki BCAA bana yeter diyenlerden misiniz?

Bir de supplementlere bakıyordum hiç BCAA ve eea birlikte supplement göremedim? Varsa adı nedir merak ettim.

Son sorudan başlayalım, BCAA ve EAA birlikte içeren supplement görmedim diyemezsin EAA supplementi içerisindeki 8 amino asidin 3 tanesi zaten BCAA denilen Lösin,İzölösin ve Valin'dir. Otomatik olarak bir EAA supplementi BCAA'yı kapsar. EAA vücudun üretemediği, dışarıdan alınması zorunlu, elzem 8 amino asidi içerir. Demin dediğim gibi zaten BCAA'daki 3 amino asitte buraya dahildir. Gün içerisinde toplam yeterli proteini alıyorsan iki takviyeye de ihtiyacın yok. Hiç para israfına girme ama işte düşük kalorili bir diyete başladıysan, günlük yeterli proteini aldığından emin değilsen whey protein alırsın ona rağmen bir takviye daha gerekiyor dersen bana göre EAA daha mantıklı. Protein sentezine katılımının daha yüksek olduğunu görüyoruz çünkü. Ama her EAA'da alınmaz ben kesinlikle fermente olanlarının tercih edilmesi taraftarıyım. Gene de dediğim gibi doğru bir beslenme planın varsa bir de whey protein alıyorsan üstüne EAA, BCAA biraz lüks kalır gibi.

Son sorudan başlayalım, BCAA ve eaa birlikte içeren supplement görmedim diyemezsin eaa supplementi içerisindeki 8 amino asidin 3 tanesi zaten BCAA denilen lösin, izölösin ve Valin'dir. Otomatik olarak bir eaa supplementi BCAA'yı kapsar. Eaa vücudun üretemediği, dışarıdan alınması zorunlu, elzem 8 amino asidi içerir. Demin dediğim gibi zaten BCAA'daki 3 amino asitte buraya dahildir. Gün içerisinde toplam yeterli proteini alıyorsan iki takviyeye de ihtiyacın yok. Hiç para israfına girme ama işte düşük kalorili bir diyete başladıysan, günlük yeterli proteini aldığından emin değilsen whey protein alırsın ona rağmen bir takviye daha gerekiyor dersen bana göre eaa daha mantıklı. Protein sentezine katılımının daha yüksek olduğunu görüyoruz çünkü. Ama her Eaa'da alınmaz ben kesinlikle fermente olanlarının tercih edilmesi taraftarıyım. Gene de dediğim gibi doğru bir beslenme planın varsa bir de whey protein alıyorsan üstüne eaa, BCAA biraz lüks kalır gibi.

Çok teşekkür ederim aydınlandım resmen <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı