Hocam gördüğüm kadarıyla 3060 sisteme işlemci seçeneğini seçince 14.642 TL oluyor. 6600 olan sistemin de işlemcisini dediğiniz gibi yükseltince fiyatı 13.162 TL oluyor.
Eğer bakacağımız fiyatlar bunlarsa RTX ve DLSS'e bu fiyat farkı verilmez. Şahsen 3060 kullanıyorum bazı oyunlarda RTX açıp biraz gezip geri kapatıyorum çünkü FPS'i düşürmesi oyun deneyimimi olumsuz etkiliyor. DLSS'i açarım diyor olabilirsiniz ama o da oyun akıcılığını ciddi anlamda bozuyor ve bazı oyunlarda pikselleşme yapıyor. Bıraktığım linkte bu sorunu yaşayan birçok arkadaşımızı bulabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba. RDR 2'yi sorunsuz bir şekilde Ultra grafiklerde 90 FPS civarı oynuyorum. Ekran kartım RTX 3060. DLSS teknolojisinin görüntüye ve performansa etkisini merak ettim. Test edip karşılaştırmak istedim. 10-15 civarı FPS artışı oluyor ama oyun oynanabilir seviyede olmuyor maalesef...
Karar yine size kalıyor tabii ki ama yerinizde olsam o fiyatı 3060'a vereceğime 6600 alırım ve sistemin RAM'ini Corsair yaparım. Sadece RAM olarak düşünmeyin başka herhangi bir donanımını da yükseltebilirsiniz yine size kalmış.