Effective Java kitabı nasıldır?

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Effective Java adlı kitap hakkında düşünceleriniz nelerdir? Bu kitabı okumak Java becerilerimizi geliştirir mi?
Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

Bir kitap okuyarak öğrenemez sin. Bir kaç kitap daha okumalısın. Bir insan okuduklarının anca 10% nu aklında tutabilir.

Ve sürekli çalışmalısın. Pratik yoksa, beceri de gelişmez.

Programlama seviyeniz/bilginiz nedir?

Birkaç yıldır bu işten para kazanıyorsanız ve artık birkaç yıl önce yazdığınız kodlar gözünüze güzel gözükmemeye başlamışsa mesela yardımcı olabilir, bizim eski iş yerinde duruyordu, arada göz atıyordum, o anki bilgi seviyem ile ilginç bulduğum yerler vardı, yardımcı olabilir eğer junior seviyesinde bir süre kod yazmışsanız ve bir sonraki seviyeye geçmek istiyorsanız.

Effective Java: good book for beginners? (Java in General forum at Coderanch) (soruyu yanıtlayan adam kitabın yazarı)

Şu anda gpt benzeri yardımcı uygulamalar var, onlara sorun size anlatır zaten şurada şunu kullansan daha iyi olur, bu tür bir şey denersen daha efficient olur vb. diye, bizim zamanımızda yoktu 😀

Programlama seviyeniz/bilginiz nedir?
Bunu nasıl ölçeceğimi bilmiyorum. Genel olarak kütüphanelerin sağladığı metotları, fonkisyonları kullanıyorum.

Birde Unity3D'de oyun geliştiriyorum. C#'ı da tıpkı Java gibi kullanabiliyorum. Interface, kalıtım, getter, setter, singleton, collection, exception, delegate, event falan kullanabiliyorum. Tabii Unity3D'nin sağladığı fonksiyonları da kullanabiliyorum.

Birkaç yıldır bu işten para kazanıyorsanız ve artık birkaç yıl önce yazdığınız kodlar gözünüze güzel gözükmemeye başlamışsa mesela yardımcı olabilir,
Maalesef hiç para kazanamadım ama programlama yeteneğimin gelişmesini isterim. Zaten çok çalışıyorum ama yanlış çalıştığıma inanıyorum.

Şu anda gpt benzeri yardımcı uygulamalar var, onlara sorun size anlatır zaten şurada şunu kullansan daha iyi olur, bu tür bir şey denersen daha efficient olur vb. diye, bizim zamanımızda yoktu 😀
Hocam Chat GPT hiç ama hiç yardımcı olmuyor. Sizlerin yardımı daha büyük yani. Çünkü çok eski şeyleri anlatıyor ve hiç de iyi değil öyle.

Bir kitap okuyarak öğrenemez sin. Bir kaç kitap daha okumalısın. Bir insan okuduklarının anca 10% nu aklında tutabilir.

Ve sürekli çalışmalısın. Pratik yoksa, beceri de gelişmez.
Ben sürekli çalışıyorum da yanlış çalışıyor olabilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı