EFI bölümü silindikten sonra diskler görünmüyor

Wespaydii

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yanlışlıkla EFI klasörünü sildim ve ne BIOS'ta ne de format atarken ki kurulum ekranında disklerim görünmüyor. Format atarken ki kurulum ekranında diskpart ile disklerimi görmeye çalıştım ve yine de disklerim gözükmedi. Şu anda ne yapmam lazım? Kullandığım işletim sistemi Windows 10'du. İşlemcim i7 7600U.

Dosya Ekleri

• 17110404551321300239542572469115.jpg
    17110404551321300239542572469115.jpg
    146,1 KB · Görüntüleme: 31
Evet. Şu anda hiçbir şekilde temiz kurulum yapamıyorum. Hatta PC'yi açamıyorum. Açarken direkt boot ekranına atıyor. Laptopun içini açıp BIOS pilini çıkar tak yaptım fakat yine bir şey değişmedi.
Sabit diskin içinde kurtarmanız gereken dosyalar falan yok ise;
  • Ya başka bir PC ye takarak
  • Ya da HIREN vb bootable bir ortam kullanarak o diski silmeniz ve biçimlendirmeniz gerek.

Başka bir PC ye ek disk olarak takıp silmek ve biçimlendirmek daha kolaydır.
Bu işlem için free minitool partition wizard kullanmanızı öneririm.

EK: Muhtemelen kurulum ekranında denemiş olduğunuz gibi komut dosyaları ile birşeyler yapmak da mümkündür ama uğraşıp sonuç da alamayabilirsiniz. Bu yüzden göreceli olarak en garantili ve basit yöntemleri önerdim.

Şu anda kullanmakta olduğum masaüstü bilgisayarımda 1 adet M.2 SSD girişi mevcut. Nasıl yapmamı tavsiye edersiniz? Takılı olan SSD'yi çıkartıp yerine laptopta takılı olanı mı takayım? Az önce baktım ve boyutları aynı.
Sabit diskin içinde kurtarmanız gereken dosyalar falan yok ise;
  • Ya başka bir PC ye takarak
  • Ya da HIREN vb bootable bir ortam kullanarak o diski silmeniz ve biçimlendirmeniz gerek.

Başka bir PC ye ek disk olarak takıp silmek ve biçimlendirmek daha kolaydır.
Bu işlem için free minitool partition wizard kullanmanızı öneririm.

EK: Muhtemelen kurulum ekranında denemiş olduğunuz gibi komut dosyaları ile birşeyler yapmak da mümkündür ama uğraşıp sonuç da alamayabilirsiniz. Bu yüzden göreceli olarak en garantili ve basit yöntemleri önerdim.

Çalışır vaziyette Windows yüklü olan bir PC ye ek disk olarak takacaksınız ve o işletim sistemi üzerinden ek disk üzerinde free minitool kullanarak onarma/silme/biçimlendirme vs uygun menü ve komutları kullanarak işlemi gerçekleştireceksiniz. Elimden geldiğince net anlatmaya çalıştım. Umarım kolay bir şekilde hallolur.

Yani diğer PC yi söktüğünüz EFI si silinmiş diskte yüklü olan windows ile çalıştırmaya uğraşmayacaksınız çünkü olmaz. :)

Bu arada şunu da belirtmeyi unuttum. Elimde kullanmadığım bir M.2 SSD daha var. Daha yüksek kapasiteli bir SSD alınca onu çıkarmıştım. O SSD'yi taktığım zamanda da aynı problem devam ediyor.
Çalışır vaziyette Windows yüklü olan bir PC ye ek disk olarak takacaksınız ve o işletim sistemi üzerinden ek disk üzerinde free minitool kullanarak onarma/silme/biçimlendirme vs uygun menü ve komutları kullanarak işlemi gerçekleştireceksiniz. Elimden geldiğince net anlatmaya çalıştım. Umarım kolay bir şekilde hallolur.

Yani diğer PC yi söktüğünüz diskte yüklü olan windows ile çalıştırmaya uğraşmayacaksınız çünkü olmaz. :)

Hımm,
Şunu deneyin.
Tüm diskleri çıkartın, hiçbir sabit disk takılı değilken BIOS'a girerek fabrika ayarlarına resetleyin.
Eski sistem diskini tekrar takıp Windows'un çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Elimden gelen bu kadar.
İyi geceler.

EK: Muhtemelen yeni disk her halükarda sorunlu olmalı. Yani yukarıda yazdığım minitool ile yapılacak işlemler her halükarda gerekiyordur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı