EFI Partition'daki istenmeyen dosyaları kaldırmak

Factotum

Kilopat
Daha fazla  
Windows 10'un 1803 güncellemesini yüklemeye çalırken, "Sisteme ayrılan bölümü güncelleştiremedik" hatasını aldım.

İnternette bu soruna ilişkin sunulan çözüm yönergelerin çoğunda, "EFI Sistem Bölümü" ne ait alanın genişletilmesi öneriliyordu. Sistem bölümü için tavsiye edilen boyut 500MB idi. Oysa benim HDD'de EFI Partition alanı zaten 500 MB'tı ve mevcut alanın neredeyse tamamı doluydu.

Minitool Partition programıyla EFI Partition'ın içeriğine göz attığımda, kısa bir dönem için kullandığım Android emülatörü Nox Player'in EFI Partition da yer aldığını gördüm. Bu normal midir? Bilemiyorum!

Efi Partition.JPG

Artık kullanmadığım bir bir uygulamanın, EFI Partition'a ait alanın neredeyse yarısından fazla yer kaplaması doğal olarak beni rahatsız etti. Muhtemelen "Sisteme ayrılan bölümü güncelleştiremedik" hatasını da bu yüzden aldım.

(Minitool Partition programıyla EFI Partition alanını biraz genişlettim ve Windows 1803 güncellemesi için aldığım hatayı şimdilik çözmüş gibi görünüyorum. En azından arka planda yükleme devam ediyor.)

Ancak, EFI Partition sistem boot dosyaları içerisinde Nox Player'a ait dosyaları silmek istiyorum. Bu mümkün müdür?

Yoksa yeniden EFI Alanı oluşturmak zorunda mıyım? Zorundaysam bununla ilgili bir yönerge önerebilir misiniz?
EFI Partition 2.JPG

Rastlantı sonucunda çözmüş bulunuyorum. :)

Başkaları için de faydalı olabilir diye, nasıl çözdüğümü anlatayım;

Razor Cortex'e oyun eklerken, uygulamanın oyun ekleme arayüzünde PBR image partition'ın göründüğünü fark ettim. Bunun üzerine EFI Partition'a harf atarsam, Razor Cortex oyun ekleme arayüzünde görünebileceğini düşündüm. Minitool Partition programıyla EFI partition'a "D" harfini atadım.

Razor Cortex.JPG

Nitekim EFI partition, Razor Cortex oyun ekleme ekranında göründü. Ardından, Nox Player ve Games klasörlerini sildim. Ekran görüntüsünden de görüleceği üzere, 499 MB dolu olan EFI partition 73 MB'a düşmüş oldu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı