EFI Shell 2.31 hatası

Sylvestre

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Bir süredir ara sıra bilgisayarı açarken bu hatayla karşılaşıyorum. Windows'un yüklü olduğu SSD'nin SATA kablosunu sök tak yapınca düzeliyor ancak bu hatayla her karşılaştığımda bilgisayarın saati geri kalmış oluyor.
BIOS menüsündeki Boot kısmı ayarlarımı ve hatanın görselini de ekledim. Uzun bir süredir ara ara başıma gelen bu sorunun çözümü için yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• pc hdd hatası.jpg
    pc hdd hatası.jpg
    699,3 KB · Görüntüleme: 134
  • bios boot.jpg
    bios boot.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 109
Boot Mode Select seçeneğini ''Legacy '' olarak ayarlayıp tekrar dener misiniz?
Aldığonız bir hata değil, EFI Shell'e atıyor sizi.
Sadece "Legacy" şeklinde bir seçenek bulunmuyor. Bu durumda ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• boot ayarları 1.jpg
    boot ayarları 1.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 123
  • boot options.jpg
    boot options.jpg
    964,5 KB · Görüntüleme: 75
Peki, o bölümü UEFI olarak yapınca düzeliyor mu sorun?
İşletim sisteminizi kurdunuz mu? Kurduysanız nasıl kurdunuz? UEFI mi, Legacy mi?
Bu sorunla her zaman karşılaşmıyorum. Karşılaştığımda da Windows' un yüklü olduğu SSD' nin sata kablosunu anakarttan sök-tak yaptığımda düzeliyor.
Windows' u da UEFI olarak kurmuştum.
Saati geri kalıyor deyince aklıma direk BIOS pili geldi. Ama diğer sorun ile alakası var mı bilmiyorum.
BIOS pilini yakın zamanda değiştirdim ondan olduğunu düşünmüyorum.
Halen haftada 1-2 kez bu sorunu yaşıyorum. SSD' nin anakarta bağlı kısmını söküp aynı veya başka porta takınca bilgisayar açılıyor fakat sorun tamamen çözülemiyor. Herhangi bir çözüm önerisi olan var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı