Çözüldü EFI sistem bölümü bilgisayarımda gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

184424

Hectopat
Makaleler
2
Buradaki yöntemi uyguladım. Ubuntu silindi. Fakat şimdi de bilgisayarım kısmında EFI sistem bölümü gözüküyor şu şekilde:

Sorunu nasıl çözebiliriz? Normalde gözükmüyordu. Dediğim gibi yukarıdaki metottan sonra oldu.

Çözüm
Paragon Partition Manager Community Edition ile yapabilirsiniz.

Kurduktan sonra sürücü harfini kaldırmak istediğiniz bölümü seçin(Sizin durumunuzda EFI bölümü yani "X:".) ve "Change drive letter" butonuna basın.

"New drive letter" kısmını "None" yapın ve "Change now" butonuna basın.

Düzelmesi gerek.
Bana kalırsa EFI, UEFI boş şeyler. Kaldır onları Windows 8'in altını (Windows 7, XP vs.) kullanamıyorsunuz diye biliyorum. Ne gerek var böyle şeylere? Sonra tonlarca sorun. Temiz normal bir format at kardeşim. Rahat ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Disk yönetiminden atanan harfi silersen bir daha gözükmeyecektir.

Paragon Partition Manager Community Edition ile yapabilirsiniz.

Kurduktan sonra sürücü harfini kaldırmak istediğiniz bölümü seçin(Sizin durumunuzda EFI bölümü yani "X:".) ve "Change drive letter" butonuna basın.

"New drive letter" kısmını "None" yapın ve "Change now" butonuna basın.

Düzelmesi gerek.

Çözüm
Umarım şakadır.

1.Değil

2.İlla böyle kalsın diyorsanız bilgisayarıma sağ tık-->Yönet-->Disk Yönetimi vardı harfi kaldırın veya devre dışı bırakın.

@Kerem00'ın çözümüde olabilir ama benimki programsız

(GÜNCELLEME) şimdi yeni fark ettim @myswagnotusual kardeşimiz benden önce çözümü yazmış

Format atma şansım yok güzel kardeşim. Diski ikiye ayırdım. Bazı işlerimi Windows 10'da görmem gerekecek.
Disk yönetiminden atanan harfi silersen bir daha gözükmeyecektir.
Disk yönetiminde bu eylemi maalesef gerçekleştiremiyorum. Gene de teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim hocam. Bugün sizi de çok yordum. Deniyorum.

1. cevabınız için cevap vereyim. UEFI gereksiz veya sorunlu bir özellik değildir, legacy sistemlerden çok daha iyidir, bilginiz yoksa cevap vermeyin. Ayrıca çoğu işletim sisteminde EFI dosyaları bulunuyor, anakart üretici logosu gözükmese de eski işletim sistemleri ile de UEFI kurulum yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…