Disk yönetiminden atanan harfi silersen bir daha gözükmeyecektir.Buradaki yöntemi uyguladım. Ubuntu silindi. Fakat şimdi de bilgisayarım kısmında EFI sistem bölümü gözüküyor şu şekilde:
Eki Görüntüle 757912
Sorunu nasıl çözebiliriz? Normalde gözükmüyordu. Dediğim gibi yukarıdaki metottan sonra oldu.
Umarım şakadır.Bana kalırsa EFI, UEFI boş şeyler kardeşim kaldır onları Windows 8'in altını (windows 7,xp vs) kullanamıyorsunuz diye biliyorum ne gerek var böyle şeylere sonra tonlarca sorun temiz normal bir format at kardeşim rahat ol
Umarım şakadır.
Format atma şansım yok güzel kardeşim. Diski ikiye ayırdım. Bazı işlerimi Windows 10'da görmem gerekecek.Bana kalırsa EFI, UEFI boş şeyler kardeşim kaldır onları Windows 8'in altını (windows 7,xp vs) kullanamıyorsunuz diye biliyorum ne gerek var böyle şeylere sonra tonlarca sorun temiz normal bir format at kardeşim rahat ol
Disk yönetiminde bu eylemi maalesef gerçekleştiremiyorum. Gene de teşekkür ederim.Disk yönetiminden atanan harfi silersen bir daha gözükmeyecektir.
Çok teşekkür ederim hocam. Bugün sizi de çok yordum. Deniyorum.Paragon Partition Manager Community Edition ile yapabilirsiniz.
Kurduktan sonra sürücü harfini kaldırmak istediğiniz bölümü seçin(Sizin durumunuzda EFI bölümü yani "X:".) ve "Change drive letter" butonuna basın.
Eki Görüntüle 757918
"New drive letter" kısmını "None" yapın ve "Change now" butonuna basın.
Eki Görüntüle 757924
Düzelmesi gerek.
Windows'taki Disk Yönetimi, EFI bölümünü ellemene izin veriyordu zaten değil mi?@Kerem00'ın çözümüde olabilir ama benimki programsız.![]()
Ne demek hocam sorun değil.Çok teşekkür ederim hocam. Bugün sizi de çok yordum. Deniyorum.
1. cevabınız için cevap vereyim. UEFI gereksiz veya sorunlu bir özellik değildir, legacy sistemlerden çok daha iyidir, bilginiz yoksa cevap vermeyin. Ayrıca çoğu işletim sisteminde EFI dosyaları bulunuyor, anakart üretici logosu gözükmese de eski işletim sistemleri ile de UEFI kurulum yapabilirsiniz.1.Değil
2.İlla böyle kalsın diyorsanız bilgisayarıma sağ tık-->Yönet-->Disk Yönetimi vardı harfi kaldırın veya devre dışı bırakın.
@Kerem00'ın çözümüde olabilir ama benimki programsız![]()
remove letter=sürücü harfi
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.