Çözüldü EFI sistemlerde, Windows yanlizca GPT disklere yuklenebilir

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tanis581

Hectopat
Herkese iyi forumlar. Partition Manager yaziliminda Ssd diskimde Mavrick kurmak icin bolum actiktan sonra reset attim bilgisayarima. Bilgisayar ilk giris ekraninda takilinca bende reset attim. Ondan sonra bana sistemi yeniden reboot etmemi soyledi. Bende windows 8.1 pro cdmi takip kurulma gectim ancak ssdiye tekrar yukliyemiyorum windowsu soyle bir uyari cikiyor "Windows bu diske yuklenemez. Secilen diskte MBR bolum tablosu var. EFI sistemlerde, Windows yanlizca GPT disklere yuklenebilir." Ne yapabilirim cozum nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz diskinizi Mac OS X kurmak için biçimlendirdiğinizde diskiniz MBR olarak formatlanmış. Mac sistemler MBR Disk formatında çalışır. Tam aksine UEFI Windows'larda disk biçimi GPT Olmalıdır. Diskinizi başka bir cihaza takıp GPT Olarak biçimlendirmeniz gerekiyor. Saygılar..

Siz diskinizi Mac OS X kurmak için biçimlendirdiğinizde diskiniz MBR olarak formatlanmış. Mac sistemler MBR Disk formatında çalışır. Tam aksine UEFI Windows'larda disk biçimi GPT Olmalıdır. Diskinizi başka bir cihaza takıp GPT Olarak biçimlendirmeniz gerekiyor. Saygılar..

Yanlışınız var hocam. OS X UEFI ve GPT kullanır. MBR kullanan Windows 7 ve öncesidir. Arkadaşın burada yaptığı hata, Partition Manager ile SSD'yi MBR bölüm tablosu ile biçimlendirmiş olmasıdır. MBR, eski sistemdir. GPT (GUID Partition Table) ise yeni sistemdir.

Bu hata ile karşılaşıldığında yapılması gereken diskteki bütün bölümlerin silinip diskin yeniden bölümlendirilmesidir. Bu işlem diskin bölümleme tablosunu GPT yapacaktır. GPT modern teknolojidir.

Bu yöntem olmazsa komut satırını kullanabilirsin:

MBR Diski GPT'ye Çevirmek

Yanlışınız var hocam. OS X UEFI ve GPT kullanır. MBR kullanan Windows 7 ve öncesidir. Arkadaşın burada yaptığı hata, Partition Manager ile SSD'yi MBR bölüm tablosu ile biçimlendirmiş olmasıdır. MBR, eski sistemdir. GPT (GUID Partition Table) ise yeni sistemdir.

Bu hata ile karşılaşıldığında yapılması gereken diskteki bütün bölümlerin silinip diskin yeniden bölümlendirilmesidir. Bu işlem diskin bölümleme tablosunu GPT yapacaktır. GPT modern teknolojidir.
Kusura bakma üstad. Daha önce bende de aynı problem olmuştu bu şekilde çözmüştüm.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı