Çözüldü EFS Şifreleme Kaldırılabiliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

edi1907

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iş yerimdeki bilgisayardaki bir dosyaya, özellikler, gelişmiş, veri korumak için içeriği şifrele kutucuğunu işaretledim ve dosya EFS şifreleme sistemi ile şifrelendi.

Şimdi dosyaları bir yere yükleme ihtiyacım var ama ne yaptıysam şifrelemeyi kaldıramadım. Şunu kaldırmayı bilen var mı acaba, artık delirmek üzereyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buraya gel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS NT\CURRENTVERSION\EFS

Yeni bir DWORD değeri ekle (32 bit)

İsmi EFSCONFIGURATION olsun.

1 değeri girersen kapalı, 0 değeri girersen açık olur.

Sonra restart yap.

Sonradan otomatik olarak yapmak istersen.

Win + R yaparsın.

Şu komutu girersin:

fsutil behavior set disableencryption 1

İyi Sosyal'ler.

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bu söylediğiniz işlemleri yaptıktan sonra; bırakın EFS şifrelemeyi kaldırmayı, dosyalara ben bile erişememeye başladım. Bu dosyaya erişebilen kullanıcılardan benim ismimi de kaldırdı ve hiçbir isim gözükmedi. Bu nedenle değeri tekrar 0 yapıp dosyalara erişebildim.

Dosyaların yedeği bende vardı, dosyaları silip hdden tekrar yükleyip özellikler, gelişmiş sekmesinden, veri korumak için içeriği şifrele kutucuğunu işaretledim. Şimdi enteresandır ki, o kutucuğu elimle kaldır dediğimde şifreleme hemen kalkıyor. Hatta mouse sağ tuşuna tıkladığımda, dosya sahipliği tuşuna bastığımda bile şifreleme kalkmış oluyor. Sabahtan beri ne yaptıysam çözüm bulamadım. Yardımcı olabilir misin lütfen?

Efs.png

Sorun şu; EFS devreye girmiyor. Korumasını resimde de gördüğünüz gibi kilitli dosyaya sağ tıklayarak bile bile iptal edebiliyorum. Dosyayı PC'den çalmak isteyen birisi, sadece istediği dosyaya mouse sağ tıklayarak dosya sahipliğine tıklayarak güvenliği devre dışı bırakarak alabilir. Bunun için yardım istemiştim

Sorun nedir, tam olarak anlayamadım? Fakat ilk sorunu anlamıştım.

En azından şu resimde görülen dosya sahipliği menüsünü mouse sağ tuştan kaldırmanın bir yolunu bulmam gerekiyor. Onun nasıl yapıldığını biliyor musunuz acaba?

@edi1907
EFS ile yani Windows içinde o dosyayı şifrelersen sadece hangi kullanıcı hesabı ise şifreleyen Windows ona özel anahtar oluşturur. Senin bilgisayarında başka bir kullanıcı hesabı varsa o hesap ile oturum açtığında senin şifrelediğin dosyaya erişemez hata verir. Mantığı budur EFS şifreme türünün. Siz demişsiniz bir yere yükleyecem filan diye yükleseniz bile o dosyayı başka bir bilgisayarda açamazsınız.

Ya WinRar ile şifreleyin ya da TrueCrypt kullanın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı