Rehber EFS ve Modem yedeği alma

Hocam bende kırmızı yazılar çıkıyor \`data/' gibi ama gene de 7 saniye de tamamlandı yazıyor sizce ne olmuştur.

Çok güzel yalnız anlamadığım şu: 11 09 15 ve 11 18 39 dosyaları var yedeklerde. Siz sonu 39 olan dosyayı seçip efs ve modem seçip restore ettiniz. Bunda kafam karıştı. Neden iki tane yedek dosyası vardı ve öbürünü seçmedeki mantık neydi?
İkinci sorum: Backups yedek dosyamızı sd karta da atsak olur mu? Ordan da imei yeniden düzeltilebilir mi? Bilgisayara atmak şart mı?

Türkiye kayıtlı resmi cihazlarda böyle bir risk var mı? Redmi Note 10 Pro için MIUI terk etmeyi düşünüyorum, PE güveni görünüyor onu deneyeceğim ama TWRP'siz kendi Recoverysi ile kuruyor. PixelExperience recovery flashliyor, ardindan wipe factory data ile silip adb sideload ile kurduruyor. İzlediğim hiçbir videoda efs ve modem yedeği almadılar. Cihaz kayıtlı olduğu için yani TR cihazı olduğu için ben de gerek duymuyorum fakat sonrasında sorun yaşamak istemiyorum.

IMEI'yi cihaza düzgün yazarsan kaçak cihazlarda da IMEI kaybı yaşamazsın.

Sorun yaşamazsın, cihazın zaten Qualcomm. Modemst1 ve modemst2 bölümlerinde tutuluyor senin IMEI bilgin, o bölümlere dokunmadiğin sürece gitmez.

Türkiyede parça birleşimi yapılmış olanlarda yok. Misal benimkisi Redmi Note 10S'ti ve custom rom kurdum. Imei,internet felan hiçbir şey olmadı. Çift simli telefondu ve iki imei da çalışıyor. Yedek almadım yüklerken.

Normalde Custom ROM hiçbir koşulda geçmezdim fakat MIUI'da ciddi bir gerileme var bu sebeple güvenilir bir ROM arayışındaydım, PE şimdilik güvenli görünüyor o yüzden sanırım ona geçeceğim. Dediğiniz gibi yedek almama gerek yok o halde, aksi taktirde TWRP vs. kurmam gerekecek.

Bu efs yedek içinde numara değiştirilebilir mi? Değiştirip tekrar telefona kayıt yapmam lazım. Yardımcı olacak var mıdır?

@Umut Nas hocam yardımcı olur musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…