Efsane A10-7870k sistemde RAM seçimi

agrdjent

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba arkadaşlar. Çoğunuzun bildiğini düşündüğüm efsane ucuz yollu ekran kartsız A10-7870K islemcili sistem ile ilgili sorularım olacak. (bkz:1500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi - Technopat)

Bu sistemin benzerini ben hazır olarak buldum. Ancak bazı farklılıklar var ve bunlar bu sistemi ne kadar etkiler merak ediyorum.
En büyük farktan başlayayım, bulduğum sistemde 2x 8GB Kingston 1600MHz RAM var. Videoda açık açık işlemciden düzgün performans alabilmek için 2400MHz gerektiği söyleniyor. Ancak şöyle bir eklenti daha var: Benim bulduğum sistemde dual RX460 2GB ekran kartı da var. Yani işlemcinin GPU’suna yüklenmeyecek. Performansta ne gibi değişiklikler olur, bu farklılıklar sistemi kötü mü etkiler yoksa iyi mi? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Ve son bir şey daha, harici ekran kartı taktığımızda işlemcideki ekran kartı çekirdekleri tamamen işlevsiz mi oluyor yoksa harici ekran kartıyla birlikte çalışıyorlar mı? Teşekkürler.

KISA ÖZET: Videodaki sistemden farklı olarak 2x 8GB Kingston 1600MHz RAM ve dual RX460 o2g ekran kartı var, neler fark eder?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici ekran kartı takılıysa RAM frekansının önemi kalmıyor, 1600 MHZ olması sana bir şey kaybettirmez. Bütçen ne kadar? DDR4 sistem toplamanı öneririm. Ya da yeni APU işlemcilerine bak onlarda DDR4 zaten. Efsane tabirini de neye göre bu modele uydurdun anlam veremedim. Bu işlemci efsane falan değil.

A10 7870K hem eski bir APU hem de içindeki CPU çok güçlü değil. RX 560'ı bile zor kaldırır. Madem ekran kartı takılacak neden APU işlemci seçiyorsunuz. Size tavsiyem Ryzen APU'larını toplamak. Ya da bütçeniz neyse ona göre güncel DDR4 sistem toplamak.

Bu arada A10-7870K çok da "Efsanevi"bir sistem değil. Hele 2018 şartlarında vasat diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı