Ege Bölgesi'nde deprem!

  • Konuyu başlatan Perry
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 285
  • Görüntüleme 14B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
7 şiddeti falan olsa, kanla karışık moloz yığını olurdu heralde. Korkuyorum oturduğum yerde. Uzaya git-gel yapan adamlar nerde, biz nerde. Daha bina yapamıyoruz. Sorumlu olan istifa etmeli. Çok pardon burası Japonya değil.
 
Hocam gerçekten sağa sola sallanıyordu. Bir çok çocuk ağlıyordu yaşadığım çevrede pek yıkılan bina olmamasına rağmen birçok insan korkmuştu.
1999 depremini yaşadım anlayabiliyorum, umarım ciddi can kaybı olmaz, yıkılan çöken bina olmaz.
 
Arkadaşlar merhaba. Başta İzmir halkı olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilerim... İnşallah can kaybı yaşanmamıştır...
 
İzmir'deki arkadaşlar, Twitter'da bir sürü yardım çağrısı var, lütfen yardım edin.
 
Ben Bursa'da 3.5 falan olmuştur diye düşünüyordum gözlerime inanamadım.
 
Japonya için 5-6-7 şiddetindeki depremler sıradan olaylar. Adamlar binaları sağlam yapıyor. Onların yanında bizimkiler kağıt gibi resmen...
Genç, Japonya'daki depremler ile bizimkileri karşılaştırma. Kıtasal çarpıma noktalarında özellikle Ateş Çemberi denen yerdeki depremlerle Türkiye'de olan depremler yapısal olarak çok farklı. Japonya ve bölgede genelde 30km'den daha derinde depremler yaşanır. Türkiye'de sığ ve çok sığ depremler yaşanır ve yıkımı daha büyüktür. Emin ol, Japonya'daki depremler Türkiye'deki gibi 5km- 10km ya da 15km gibi sığ bölgelerde gerçekleşse her gün orada da birkaç binanın yıkıldığını duyarsın.
 
Herkese geçmiş olsun. Ben Düzce'de yaşıyorum hissedmmedim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı