Ege üniversite ceng vs. Ankara üniversite ceng

darthshadoww

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu iki üniversite arasında kararsız kaldım acaba hangisini ilk tercih etsem diye. Bilmeyenler için ben ek madde-1 doğrultusunda yatay geçiş yapacak bir 2. sınıf tıp öğrencisiyim. Ceng yazmayı düşünüyorum taban sıralamam 8.5k civarı olduğu için hacettepeden sonra gelen mantıklı seçimler bu ikisi geldi. İstanbul'dakileri maalesef barınma beslenme sorunlarından dolayı tercih edemedim.(ve çok kalabalık şehirleri sevemiyorum). Şimdi Ege'den başlarsam Ege'nin akreditasyonu var ama bölüm %30 İngilizce, Ankara'nın ise akreditasyonu yok ama %100 İngilizce, akreditasyonu önemsememin nedeni mezun olduktan sonra yurt dışında staj, doktora, iş olanaklarının daha kolay erişilebilmesi. Bu iki üniversite arasında ikilemde kaldım, aydınlatibeleceklere şimdiden teşekkürler.

Hocam konu dışı olacak özür dilerimde hangi ünilerde akreditasyon olduğunu nasıl öğreniyoruz?

Son düzenleme:
Bunun tercihi: X şehri çok güzel, y şehri kalabalık. A üniversitesinin puanı yüksek, B'nin çevresi iyi vs. şeklindeki daha çok etiket kısmıyla olmaz. Sizin mühendislikte neyi hedeflediğiniz? Hedeflediğiniz, ilgili olduğunuz alanın o üniversitede karşılığı ders içeriği, akademik kadronun yayınları ve kadronun bilgisayar mühendisliği kökenli olup olmaması, öyleyse hedeflediğiniz alanda mı uzmanlaşmışlar? (Arzu ettiğiniz ders içerikleri olabilir ama uzmanları vermiyordur.) %100 İngilizce mi istiyorsunuz? Yoksa Türkçe mi? Şeklinde daha spesifik bir bakış lazım. Fakat maalesef Ankara ve Marmara bölgesi dışında pek alternatifiniz olmadığından Ege bölgesi yerine Ankara ağırlıklı (İstanbul elemenizden ötürü) bakmanız çok yanlış olmayabilir. Özellikle ODTÜ ve Hacettepe malum bölümün öncülerindendir.
Not: Akreditasyon elbette önemli ama çoğu üniversitemizin mühendislik fakültelerinde mevcut olduğu için güncelliği daha önemli.

Bunun tercihi: X şehri çok güzel, y şehri kalabalık. A üniversitesinin puanı yüksek, B'nin çevresi iyi vs. şeklindeki daha çok etiket kısmıyla olmaz. Sizin mühendislikte neyi hedeflediğiniz? Hedeflediğiniz, ilgili olduğunuz alanın o üniversitede karşılığı ders içeriği, akademik kadronun yayınları ve kadronun bilgisayar mühendisliği kökenli olup olmaması, öyleyse hedeflediğiniz alanda mı uzmanlaşmışlar? (arzu ettiğiniz ders içerikleri olabilir ama uzmanları vermiyordur.) %100 İngilizce mi istiyorsunuz? Yoksa Türkçe mi? Şeklinde daha spesifik bir bakış lazım. Fakat maalesef Ankara ve Marmara bölgesi dışında pek alternatifiniz olmadığından ege bölgesi yerine Ankara ağırlıklı (İstanbul elemenizden ötürü) bakmanız çok yanlış olmayabilir. Özellikle ODTÜ ve hacettepe malum bölümün öncülerindendir.
Not: Akreditasyon elbette önemli ama çoğu üniversitemizin mühendislik fakültelerinde mevcut olduğu için güncelliği daha önemli.

Öncelikle yazdığınız için teşekkür ederim. Ben de dediğiniz yönlerden kararsız kalmıştım, Ankara'da hacettepe belki gelir diye ona da istek gönderirim sonra da Ankara üniversite yazılır gibi, bu arada akreditasyonu mühendislik fakültesinde mevcut demişsiniz, yani tüm mühendisliklerin ortak bir akreditasyonu mu var?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı