Eğer overclock abartılırsa sistem bozulur mu?

İnt.

Sıvı nitrojan ile soğutursan belki. Ryzen işlemcilerde zaten 6.0 GHz'e çıkamazsın. Intel tarafında 5.0 GHz sınırı Turbo Boost ile aşıldı. Birkaç seneye 6.0 GHz OC yapmaya başlar Intel kullanıcıları.

Intel'i bu alanda gerçekten tebrik ediyorum. Bizim overclock ile ulaşmaya çalıştığımız GHz'i Turbo Boost ile geçti bile. Normalde AMD'yi daha çok seviyorum ama Intel gerçekten özellikle i9 9900K ile yükselmeye başladı.

1594978790078.png

Intel'i bu alanda gerçekten tebrik ediyorum. Bizim overclock ile ulaşmaya çalıştığımız GHz'i Turbo Boost ile geçti bile. Normalde AMD'yi daha çok seviyorum ama Intel gerçekten özellikle i9 9900K ile yükselmeye başladı.
Intel OC performansında çok iyi cidden. X570 anakartlar ile bile Ryzen'da 5.0 GHz sınırını aşan görmedim. i5-2500K bile OC ile 4.9 GHz yapılıyor.

İşin şakası bir yana, her şeyin bir sınır var. "İşlemci yüksek voltajı kaldırabilecek mi? Soğutucu yeterli mi?" gibi.
Şöyle düşünün, monitörünüz 70 Hz. Siz 74 Hz yaptınız O.C. ile. Peki 75 seçince görüntü gidiyor. O zaman sorun şu ki, monitörün sınırı bu.
Yani, evet sıvı nitrojenle harika bir soğutma imkanınız olur, ama bu sefer işlemci O.C. için potansiyeli yüksek mi, onu ben bilmiyorum işte :).

Bilmem kaç yıl önce çıkan Xeon işlemcilere bile 4GHz yapılabiliyor, daha yükselir kim bilir ama soğutmak çok zor.

Ben bir Xeon işlemciye denemiştim temel frekansı 2, 4 GHz'di. Overclock ile 3, 4 GHz olmuştu 4 GHz yapamadım. Galiba 2640 modeliydi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı