Marla Singer
Gigapat
Yapamazsın açılmaz bilgisayar.
O işlemciye overclock mümkünse yapma. Zaten çok şey farketmez. 0.2 GHz hız aşırtma yap, makuldür.Peki bir Ryzen 3200G işlemciye maksimum kaç GHz'ye kadar overclock yapılabilir?
Sıvı nitrojan ile soğutursan belki. Ryzen işlemcilerde zaten 6.0 GHz'e çıkamazsın. Intel tarafında 5.0 GHz sınırı Turbo Boost ile aşıldı. Birkaç seneye 6.0 GHz OC yapmaya başlar Intel kullanıcıları.
Intel OC performansında çok iyi cidden. X570 anakartlar ile bile Ryzen'da 5.0 GHz sınırını aşan görmedim. i5-2500K bile OC ile 4.9 GHz yapılıyor.Intel'i bu alanda gerçekten tebrik ediyorum. Bizim overclock ile ulaşmaya çalıştığımız GHz'i Turbo Boost ile geçti bile. Normalde AMD'yi daha çok seviyorum ama Intel gerçekten özellikle i9 9900K ile yükselmeye başladı.
Bilmem kaç yıl önce çıkan Xeon işlemcilere bile 4GHz yapılabiliyor, daha yükselir kim bilir ama soğutmak çok zor.Intel OC performansında çok iyi cidden. X570 anakartlar ile bile Ryzen'da 5.0 GHz sınırını aşan görmedim. i5-2500K bile OC ile 4.9 GHz yapılıyor.
Bilmem kaç yıl önce çıkan Xeon işlemcilere bile 4GHz yapılabiliyor, daha yükselir kim bilir ama soğutmak çok zor.
Yine de başarılı 1GHz atlattırmak. Bahsettiğim X3440 modeli.Ben bir Xeon işlemciye denemiştim temel frekansı 2, 4 GHz'di. Overclock ile 3, 4 GHz olmuştu 4 GHz yapamadım. Galiba 2640 modeliydi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.