Sıvı nitrojan ile soğutursan belki. Ryzen işlemcilerde zaten 6.0 GHz'e çıkamazsın. Intel tarafında 5.0 GHz sınırı Turbo Boost ile aşıldı. Birkaç seneye 6.0 GHz OC yapmaya başlar Intel kullanıcıları.
Intel'i bu alanda gerçekten tebrik ediyorum. Bizim overclock ile ulaşmaya çalıştığımız GHz'i Turbo Boost ile geçti bile. Normalde AMD'yi daha çok seviyorum ama Intel gerçekten özellikle i9 9900K ile yükselmeye başladı.
Intel'i bu alanda gerçekten tebrik ediyorum. Bizim overclock ile ulaşmaya çalıştığımız GHz'i Turbo Boost ile geçti bile. Normalde AMD'yi daha çok seviyorum ama Intel gerçekten özellikle i9 9900K ile yükselmeye başladı.
İşin şakası bir yana, her şeyin bir sınır var. "İşlemci yüksek voltajı kaldırabilecek mi? Soğutucu yeterli mi?" gibi.
Şöyle düşünün, monitörünüz 70 Hz. Siz 74 Hz yaptınız O.C. ile. Peki 75 seçince görüntü gidiyor. O zaman sorun şu ki, monitörün sınırı bu.
Yani, evet sıvı nitrojenle harika bir soğutma imkanınız olur, ama bu sefer işlemci O.C. için potansiyeli yüksek mi, onu ben bilmiyorum işte .