Eğitici bir şekilde başlangıç seviyesi yazılım nasıl öğrenebilirim?

IAvalonI

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Backend Developer
Merhaba, ben lise de bilişim teknolojileri bölümü okuyan bir öğrenciyim. Hocamız ilerleyen haftalarda kodlama öğrenmeye başlayacağımızı söyledi. Tabi ben öğrenme konusunda aç biriyim. Okuldan önce başlayaıp kendimi geliştirmek istiyorum. Sorum ise şu, basitten zora, zamanla kodlama öğrenme için en iyi yol nedir? Bana önerebileceğiniz "şu site iyi, şu adamın videoları güzel" şeklinde şeyler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben lise de bilişim teknolojileri bölümü okuyan bir öğrenciyim. Hocamız ilerleyen haftalarda kodlama öğrenmeye başlayacağımızı söyledi. Tabi ben öğrenme konusunda aç biriyim. Okuldan önce başlayaıp kendimi geliştirmek istiyorum. Sorum ise şu, basitten zora, zamanla kodlama öğrenme için en iyi yol nedir? Bana önerebileceğiniz "şu site iyi, şu adamın videoları güzel" şeklinde şeyler var mı?
Bu konuda baştan sona sırayla takip edebileceğin bir seri olduğunu zannetmiyorum. Ama sırasıyla şunları öğrenebilirsin bence:
  1. Herhangi bir programlama dili: Basit seviye öğrensen yeterli olur. Başlangıç olarak C öneririm, sonra C++ ve Python. Kütüphaneleri öğrenmek için kendini kasma, kütüphaneleri kullandıkça ve dokümantasyona baka baka öğrenirsin zaten. Dilde varolan fonksiyonları öğrensen yeterli olur.
  2. Veri yapıları
  3. Tasarım örüntüleri (design patterns)
Bu konularda bir şeyler öğrendikçe yeni konular keşfedersin zaten. Bu şekilde kendi yolunu bulursun.

Bu konuda baştan sona sırayla takip edebileceğin bir seri olduğunu zannetmiyorum. Ama sırasıyla şunları öğrenebilirsin bence:
  1. Herhangi bir programlama dili: Basit seviye öğrensen yeterli olur. Başlangıç olarak C öneririm, sonra C++ ve Python. Kütüphaneleri öğrenmek için kendini kasma, kütüphaneleri kullandıkça ve dokümantasyona baka baka öğrenirsin zaten. Dilde varolan fonksiyonları öğrensen yeterli olur.
  2. Veri yapıları
  3. Tasarım örüntüleri (design patterns)
Bu konularda bir şeyler öğrendikçe yeni konular keşfedersin zaten. Bu şekilde kendi yolunu bulursun.
Normalde yanıtlayıp teşekkür etmek ceza fakat bu mesaja teşekkür etmessen vicdan azabı çekerim. 😁 Teşekkür ederim.

CSX50 Hardvard çıkışlı globalde kabul gören bir programlamaya giriş dersi, bir grup türkçeleştirmişti. Başlangıc için en sağlıklı temeli buradan atacağınızı düşünüyorum. Link ya da isim veremiyorum kusura bakmayın, google üzerinden kolayca bulabilirsiniz ders ismi ile, en son bu dersin linkini verdiğimde reklam adı altında ban yedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00