Eğitim sistemi oluşturacak olsanız ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle Gayri Müslimlerin sınavdan muaf tutulması, Müslümanların sınava girip ona göre değerlendirilmeleri adaletsizliktir.
Geri kalan kısımları bazı ayetler ile cevaplardım ancak yasak.
Halk ne söylerse söylesin, istesen de istemesen de her zaman anayasanın dediği olur.
Eğer direkt bana diyorsanız asla İslamiyetten rahatsız olmuyorum, yobazlıktan rahatsız oluyorum.
Sanırım tırnak işaretinin nerede kullanılacağını bilmiyorsun, laiklik kelimesini ben değil anayasa diyor.
Her şey tamam da, Din derslerinin sınavı neden olmayacak? Madem sadece İslam öğretilmiyor, o zaman sınavı da yapılmalı.
8- Din dersinden niye sınav olmayalım bu gün daha kelime-i şehadet'i bilmiyen bir sürü sözde müslüman var şu an bile böyleyse herhalde din dersi önemsenmezse kendi mensup olduğu dini bilmeyecek.
Çünkü inanmadığı inançlardan/dinlerden sorumlu tutulacak.
1- Ben müslümansam niye başka bir dini öğreneyim veya tam tersi.
Neden inandığını bilmek için. Yani neden senin inandığın doğru bunu bilmek için.
7- öğretmen maaşı neden hep artsın şu anki düzen iyi
Aslında talep artsın diye vardı, ancak artık çok mantıksız geliyor.

Zaten müslüman olmayanlara din dersi zorunlu değil.

Arkadaşım bu ülkenin çoğu müslüman bir azınlık için neden ben kendi dinimin dersinden mahrum olayım? Kim hangi dine mensupsa o dine göre sınav olmalı ve dersini görmeli

Ayrıca din öğrencinin kendi isteğine bırakılmamalı belki öğrenci daha kolayına hangi din geliyorsa onu seçecek ailesi hangi dine mensupsa onda kalmalı reşit olunca müslüman olmak istemiyorsa din değiştirir.

İslam'dan mahrum olacağını söylemedim, İslam dahil her dinin/inancın öğretilmesi gerektiğini söyledim.
Reşit olana kadar okulda inançlar/dinler öğretilecek, ve sorgulamaya yönlendirilecek.

Çoğu üniversiteyi kaldırırım, liselerde din derslerini seçmeli ders yaparım fakat her din öğretilecek şekilde, evrim derslerini tekrar müfredata koyarım, öğrencilerin daha çok günlük hayatta işine yarayacak olan, iletişim, para yatırım ve yönetimi tarzı daha hayata atılmalarını sağlar kişisel gelişimlerine daha çok önem veririm ki kaliteli bir birey olarak çıksınlar, öğrencilere her dersleri vermek yerine kendi ders saatlerini, ve hangi dersleri almak istediklerini, yani kendi okul müfredatlarını kendilerinin belirlemelerini isterim, ayrıca ortaokuldan itibaren ders çeşitlerini çok daha fazla arttırırım, okullara düzenli müfettiş gönderirim fakat öğrenci için değil öğretmen için, öğretmenlerin kendini yetiştirmiş kalifiye insanlar olmasını isterim, yabancı dil eğitimleri için yabancı hoca getirir ezber sistem yerine konuşarak, pratik öğrenme ile öğretirim hatta dil okuyan öğrenciler için liseden itibaren yazları erasmus programları düzenlerim gibi gibi aslında yapılacak zibilyon tane fikir var kafamda. Ayrıca en önemli şey, Üniveriste sınavını senede 3 defa yaparım, bunun sebebi şu ki öğrenci o gün hasta olabilir, psikolojik olarak kendini büyük baskıda hissedebilir, veya sınava geç kalabilir, senede 3 defa yapmak ise öğrencilerin baskısını büyük ihtimalle azaltacaktır.
Her dinin öğretilmesi gerekiyor, öğrenci ona göre ileride seçtiği dini özgürce ve mantıklı bir şekilde seçebilir, belki de farklı ideolojilere yönlenecek bilemeyiz.

Son düzenleme:
İslam'dan mahrum olacağını söylemedim, İslam dahil her dinin/inancın öğretilmesi gerektiğini söyledim.

Hayır, işte karşı çıktığım bu öğrenci hangi dine mensupsa (kimlikte) o dine göre eğitim almalı. Öğrencinin isteğine kalırsa direk en rahatına geleni seçer mantıklı mukayese yapmaz ve şunu unutuyorsun bu gün ülkede havalı olmak için ateist olan var gerisini sen düşün...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…