Eğitim sistemi oluşturacak olsanız ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimliğinde hristiyan, yahudi, budizm vs. yazan bir insan okullardaki din (islamiyet) dersinden muaf tutulabiliyor bu en doğal hakkı. Kimlikte islam yazıp ben hristiyanım ayakları çekenler müstesna tabiki. Hiç bir müslümanın bir gayri müslim ile alıp veremediği olamaz. Müslümanım diyen insan bunu zaten yapamaz çünkü her şeyden önce bu inancıyla örtüşmez. İslamiyet hoşgörü dinidir kimseye zorla dayatılmaz, zorla dayatılması bile yine kendi kuralları doğrultusunda yasaklanmıştır. Sanırım islamiyet hakkında fazla bir bilginiz yok.
Öncelikle Gayri Müslimlerin sınavdan muaf tutulması, Müslümanların sınava girip ona göre değerlendirilmeleri adaletsizliktir.
Geri kalan kısımları bazı ayetler ile cevaplardım ancak yasak.
Önemli olan anayasanın söylediği değil halkın kabul ettiğidir. Zaten bahsettiğin tarihte o anayasa kanunları için kendileri dışında kimsenin de onayı, görüşü alınmamıştır. Ezanın Türkçeleştirilmesi bile buna çok güzel bir örnektir. Hani şimdilerde dikdatör yakıştırılması yapılıyorya asıl dikdatörlük o zamanlardaydı "abi bu yanlış" diyenlerde direk asılıyordu...
Halk ne söylerse söylesin, istesen de istemesen de her zaman anayasanın dediği olur.
Bu çok basit bir konu aslında. İslamiyetten rahatsız olan ülkeyi terk edecek. Hangi inancı kendisine uygun görüyorsa onu rahatça yaşayabileceği yerlere göç edecek. Dağdan gelip bağdakini kovmak ancak masallarda olur.
Eğer direkt bana diyorsanız asla İslamiyetten rahatsız olmuyorum, yobazlıktan rahatsız oluyorum.
Laiklik diyorsun ama daha laikliğin ne olduğunu bilmiyor kendinle çelişiyorsun. Laik sistem bile inancın özgürce yaşanabilmesini uygun görmüş. Zaten bu ülkede sadece müslümanlar değil farklı dinlere mensup insanlar da yaşıyor. Bazı kişilerde anlamsızca islamiyete karşı bir düşmanlık var. Hristiyanlara değil yahudilere değil özellikle islamiyete. Nedenini de çok iyi biliyorum aslında ama konu çok farklı yerlere kayar amacından çıkar uzar gider.
Sanırım tırnak işaretinin nerede kullanılacağını bilmiyorsun, laiklik kelimesini ben değil anayasa diyor.
Her şey tamam da, Din derslerinin sınavı neden olmayacak? Madem sadece İslam öğretilmiyor, o zaman sınavı da yapılmalı.
8- Din dersinden niye sınav olmayalım bu gün daha kelime-i şehadet'i bilmiyen bir sürü sözde müslüman var şu an bile böyleyse herhalde din dersi önemsenmezse kendi mensup olduğu dini bilmeyecek.
Çünkü inanmadığı inançlardan/dinlerden sorumlu tutulacak.
1- Ben müslümansam niye başka bir dini öğreneyim veya tam tersi.
Neden inandığını bilmek için. Yani neden senin inandığın doğru bunu bilmek için.
7- öğretmen maaşı neden hep artsın şu anki düzen iyi
Aslında talep artsın diye vardı, ancak artık çok mantıksız geliyor.

Din derslerini kesinlikle kaldırırdım. İçlerinden biri müslüman olmayabilir. Zorla güzellik olmaz. Din isterse gidip kur'an kurslarında öğrensin. Onun yerine ahlak eklerdim. Okulun güvenliğini arttırırdım. Okula başlayacak öğrenciler için anaokulunu zorunlu kılardım. Pazartesi gününden perşembe gününe kadar kültür dersleri işletirdim. Cuma günü beden, sanat ve ahlak derslerine ayırırdım. Sınıftaki öğrenci sayılarını azaltırdım. Ne kadar çok öğrenci o kadar çok kargaşa. 1 konu bittikten sonra öğrencileri o konuya ait kısa bir sınava sokardım. Evde tekrar yapmalarını arttırırdım. Hafta sonları çok yük vermezdim.

Zaten müslüman olmayanlara din dersi zorunlu değil.

Eğer okulda Din dersi görüyorsa sınav olmak zorunda. İnanıp inanmaması önemli değil.
Bir Gayri Müslim'e "Hangi şıkta dua doğru sıralanmıştır?" diye sorarsan saçma olur. Fakat soru tarzı değiştirilirse olabilir.
Kusura bakmayın, ekran klavyesinden yazdığım için geç yazıyorum.

Öncelikle gayri müslimlerin sınavdan muaf tutulması, müslümanların sınava girip ona göre değerlendirilmeleri adaletsizliktir.
Geri kalan kısımları bazı ayetler ile cevaplardım ancak yasak.

Halk ne söylerse söylesin, istesen de istemesen de her zaman anayasanın dediği olur.

Eğer direkt bana diyorsanız asla islamiyetten rahatsız olmuyorum, yobazlıktan rahatsız oluyorum.

Sanırım tırnak işaretinin nerede kullanılacağını bilmiyorsun, laiklik kelimesini ben değil anayasa diyor.

Çünkü inanmadığı inançlardan/dinlerden sorumlu tutulacak.

Neden inandığını bilmek için. Yani neden senin inandığın doğru bunu bilmek için.

Aslında talep artsın diye vardı, ancak artık çok mantıksız geliyor.

Arkadaşım bu ülkenin çoğu müslüman bir azınlık için neden ben kendi dinimin dersinden mahrum olayım? Kim hangi dine mensupsa o dine göre sınav olmalı ve dersini görmeli

Ayrıca din öğrencinin kendi isteğine bırakılmamalı belki öğrenci daha kolayına hangi din geliyorsa onu seçecek ailesi hangi dine mensupsa onda kalmalı reşit olunca müslüman olmak istemiyorsa din değiştirir.

Arkadaşım bu ülkenin çoğu müslüman bir azınlık için neden ben kendi dinimin dersinden mahrum olayım? Kim hangi dine mensupsa o dine göre sınav olmalı ve dersini görmeli

Ayrıca din öğrencinin kendi isteğine bırakılmamalı belki öğrenci daha kolayına hangi din geliyorsa onu seçecek ailesi hangi dine mensupsa onda kalmalı reşit olunca müslüman olmak istemiyorsa din değiştirir.
İslam'dan mahrum olacağını söylemedim, İslam dahil her dinin/inancın öğretilmesi gerektiğini söyledim.
Reşit olana kadar okulda inançlar/dinler öğretilecek, ve sorgulamaya yönlendirilecek.

Çoğu üniversiteyi kaldırırım, liselerde din derslerini seçmeli ders yaparım fakat her din öğretilecek şekilde, evrim derslerini tekrar müfredata koyarım, öğrencilerin daha çok günlük hayatta işine yarayacak olan, iletişim, para yatırım ve yönetimi tarzı daha hayata atılmalarını sağlar kişisel gelişimlerine daha çok önem veririm ki kaliteli bir birey olarak çıksınlar, öğrencilere her dersleri vermek yerine kendi ders saatlerini, ve hangi dersleri almak istediklerini, yani kendi okul müfredatlarını kendilerinin belirlemelerini isterim, ayrıca ortaokuldan itibaren ders çeşitlerini çok daha fazla arttırırım, okullara düzenli müfettiş gönderirim fakat öğrenci için değil öğretmen için, öğretmenlerin kendini yetiştirmiş kalifiye insanlar olmasını isterim, yabancı dil eğitimleri için yabancı hoca getirir ezber sistem yerine konuşarak, pratik öğrenme ile öğretirim hatta dil okuyan öğrenciler için liseden itibaren yazları erasmus programları düzenlerim gibi gibi aslında yapılacak zibilyon tane fikir var kafamda. Ayrıca en önemli şey, Üniveriste sınavını senede 3 defa yaparım, bunun sebebi şu ki öğrenci o gün hasta olabilir, psikolojik olarak kendini büyük baskıda hissedebilir, veya sınava geç kalabilir, senede 3 defa yapmak ise öğrencilerin baskısını büyük ihtimalle azaltacaktır.

Her dinin öğretilmesi gerekiyor, öğrenci ona göre ileride seçtiği dini özgürce ve mantıklı bir şekilde seçebilir, belki de farklı ideolojilere yönlenecek bilemeyiz.

Son düzenleme:
İslam'dan mahrum olacağını söylemedim, İslam dahil her dinin/inancın öğretilmesi gerektiğini söyledim.

Hayır, işte karşı çıktığım bu öğrenci hangi dine mensupsa (kimlikte) o dine göre eğitim almalı. Öğrencinin isteğine kalırsa direk en rahatına geleni seçer mantıklı mukayese yapmaz ve şunu unutuyorsun bu gün ülkede havalı olmak için ateist olan var gerisini sen düşün...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı