Eğitim sistemini nasıl buluyorsunuz?

Bir yerde görmüştüm, bir tane adam eğitim sisteminin kurgulandığını söylüyordu. Ve ben de aynısını düşünüyorum. Çünkü öğrenilen şeylerin çoğu önemsiz. Mesela mitoz-mayoz bölünme, DNA, ışık gibi konuların ileirde bir işe yarayacağını zannetmiyorum.

Babamıza annemize sorsak hatırlamazlar bile. Çok saçma ya eğitime değil de işleve baksalar keşke.
Babamıza annemize sorsak hatırlamazlar bile. Çok saçma ya eğitime değil de işleve baksalar keşke.
Abim işini çok iyi yapıyor. Hatta Denizlispor transfer videolarını falan yapmıştı. Geliştirse çok iyi yerlere gelebilecek biri. Ama gün boyu yatan memurlar ondan daha fazla para alıyor. Eğitim sistemi mi bu yani?

İngilizce sadece var olsun diye var sistemde.

Google'dan 10 saniyede ulaşacağımız önemsiz bilgileri bize yıllarca ezberletmeye çalışan bir sistem, ne denebilir?

Derslerin içerikleri yetersiz.
Hormonlardan, anotomiden, insan vücudundan, kadın-erkek ilişkilerinden, cinsellikten, besinlerden, kapsamlı meslek ve dil eğitimi gibi alanlardaki dersler günümüzde işimizi görür.
Onun haricinde okul sosyalleşme ve insan ilişkileri için önemli bir sistemin çarkı.

Ben fen lisesine gidip derslerden dolayı kafayı yemek istemiyorum bu yüzden. Ama sosyalleşme dışında boş bir yer özellik bizim okul içimi karartıyor. Hapishane gibi. İnsan tahta sıra yerine rahat bir şey koyar oraya. Huzur verici bir ortam yaratabilir.

Evet.

Yeni sıraya pek gerek yok, öğrenciler sıranın içinden geçiyor her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…