Eğitim sistemini nasıl buluyorsunuz?

• Konuyu başlatan Pmb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 38
  • Görüntüleme 2.144
Bir yerde görmüştüm, bir tane adam eğitim sisteminin kurgulandığını söylüyordu. Ve ben de aynısını düşünüyorum. Çünkü öğrenilen şeylerin çoğu önemsiz. Mesela mitoz-mayoz bölünme, DNA, ışık gibi konuların ileirde bir işe yarayacağını zannetmiyorum.

Bir yerde görmüştüm, bir tane adam eğitim sisteminin kurgulandığını söylüyordu. Ve ben de aynısını düşünüyorum. Çünkü öğrenilen şeylerin çoğu önemsiz. Mesela mitoz-mayoz bölünme, DNA, ışık gibi konuların ileirde bir işe yarayacağını zannetmiyorum.

Babamıza annemize sorsak hatırlamazlar bile. Çok saçma ya eğitime değil de işleve baksalar keşke.
Babamıza annemize sorsak hatırlamazlar bile. Çok saçma ya eğitime değil de işleve baksalar keşke.
Abim işini çok iyi yapıyor. Hatta Denizlispor transfer videolarını falan yapmıştı. Geliştirse çok iyi yerlere gelebilecek biri. Ama gün boyu yatan memurlar ondan daha fazla para alıyor. Eğitim sistemi mi bu yani?

Bu konu hep açılıyor biliyorum. Ama ben de içimi dökmek istiyorum. Eğitim sistemi daha önümde lise olmasına rağmen saçma gelmeye başladı. Bakıyorum babamın ve annemin fotoğraflarına sıra masa her şey aynı. Kırık, eski tahta sıralardan bıktım, sırtım acıyor artık. Teknoloji çok gelişti 20 sene önceye bakarsak. Neden halen aynı sistemde ilerliyoruz? İkinci olarak İngilizce dersleri ezberden başka bir şey değil. 5 senedir İngilizce görüyorum ve o kadar saçma konular ki yani ben yabancı biriyle konuşurken armut mu soracağım? Sırf kelime ezberinden ibaret. Cümle kurmayı öğretmiyorlar. Aksan desen sıfır zaten. İngilizce eğitimi bana göre tamamen değiştirimeli.
Üçüncü olarak ileriki yıllarda eğitimin bir önemi kalır mı? Benim bir arkadaşım var internette sosyal medya açıp kapıyor. Bu işten ayda 400-500 TL geliri var. Bu arada illegal bir iş değil. Ve bu çocuğun dersleri ciddi anlamda kötü. Bu da bana şu anki eğitimin gereksiz olduğunu gösteriyor. İnternetten iş yapanlar bir doktordan fazla kazanabiliyor. Son olarak toplumun görüşleri. Çevremize bakarsak herkes doktor ol mühendis ol öğretmen ol. Bunlar bana saçma geliyor. Sizin de fikirleniriz benim için önemli. Hadi biraz tartışalım.
İngilizce sadece var olsun diye var sistemde.

Derslerin içerikleri yetersiz.
Hormonlardan, anotomiden, insan vücudundan, kadın-erkek ilişkilerinden, cinsellikten, besinlerden, kapsamlı meslek ve dil eğitimi gibi alanlardaki dersler günümüzde işimizi görür.
Onun haricinde okul sosyalleşme ve insan ilişkileri için önemli bir sistemin çarkı.

Derslerin içerikleri yetersiz.
Hormonlardan, anotomiden, insan vücudundan, kadın-erkek ilişkilerinden, cinsellikten, besinlerden, kapsamlı meslek ve dil eğitimi gibi alanlardaki dersler günümüzde işimizi görür.
Onun haricinde okul sosyalleşme ve insan ilişkileri için önemli bir sistemin çarkı.

Ben fen lisesine gidip derslerden dolayı kafayı yemek istemiyorum bu yüzden. Ama sosyalleşme dışında boş bir yer özellik bizim okul içimi karartıyor. Hapishane gibi. İnsan tahta sıra yerine rahat bir şey koyar oraya. Huzur verici bir ortam yaratabilir.

Ben fen lisesine gidip derslerden dolayı kafayı yemek istemiyorum bu yüzden. Ama sosyalleşme dışında boş bir yer özellik bizim okul içimi karartıyor. Hapishane gibi. İnsan tahta sıra yerine rahat bir şey koyar oraya. Huzur verici bir ortam yaratabilir.
Yeni sıraya pek gerek yok, öğrenciler sıranın içinden geçiyor her zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı