Eğitimde fırsat eşitsizliği

Çelik üretimi, patates üretimi ve şeker pancarı üretimi ile refah seviyesinin arttığını zanneden kişinin beyanı.

Yani değerli üretim ile refah seviyesi artsaydı Botsvana elmas üretimi ile dünyanın süper gücü olurdu. Suç oranlarını, cinayet oranlarını neden yazmadın? Aynı şekilde SSCB yıkılma zamanındaki 10 yıllık süreç ise tamamen berbat bir dönem ile sonuçlanmıştı. Senin burada yaptığın sosyalist savunmaktan başka bir şey değil. Öyle bir yazı. SSCB'nin verdiği değerlere bu dünyada kimse güvenmiyor. 1945 yılındaki gazeteyi bile 1970 yılında basıp arşive koyan bir devletten bahsediyoruz. Aynı şekilde verdiğin kaynaklar ise tamamen Türkçe kaynak ve güvenilirliği 0 (yazı ile sıfır)

Burada Utah Üniversitesinin yayımlamış olduğu bir araştırma var. Araştırmada bariz belli olan yer ise SSCB' nin en son 1940 yılında Amerika Birleşik Devletleri ile neredeyse kıyas kıyasa geldiğini söylüyor ve 3 sene boyunca Amerika, Japonya ve Belçika' dan sonraki en iyi refah seviyesine ulaştığını söylüyor. Zaten 1950' den sonra ekonomi batıyor ve sokaklarda gangsterlik başlıyor. Burada at gözlüğü takmış gibi ''SOSOCOBO POTOTOS OROTOMONDO ON OYOSOYDO'' demek saçmalıktır. Sovyet rejiminin ve komitenin nasıl veri sakladığını ve manipüle ettiğini bütün akademi camiası bilir.

Birazcık İngilizcen varsa çevirir anlarsın.

Adama bak gelmiş Türkçe kaynak ile burada Sovyet savunması yapıyor hahahhahaha. Benim bildiğim, ya İngilizce ya da Rusça bir kaynak gösterirsin. 90'ların ansiklopedisinden kaynak veriyor. Çok biliyorsan versene Avrupa Bilimler Akademisi'nden bir link, okuyalım.

Bu da Harvard Üniversitesi'nden bir araştırma:

İkinci sayfanın ilk paragrafını okursan anlarsın.

Meydan Larousse ile bilim camiasına katkı yapmaya çalışan 17 yaşındaki ergene Harvard ve Utah Üniversitesi şoku.

Warwick Üniversitesi araştırması:

Al buradan oku, doğruyu öğren. 3-4 tane ne idüğü belirsiz, uluslararası akademi camiasında dikkate alınmayan ansiklopedilerden millete bir daha ders vermeye çalışma. Ohio Üniversitesi çok güzel anlatmış. Sosyal yaşamı, cold war ve savaş ekonomisini her tarafından irdelemiş.

Bir de eğitimde fırsat eşitsizliği konusuna yazmışsın. Utan bence. Senin haddine mi eğitim karşılaştırması yapmak?

@OLİTA HAYDAR Öncelikle üslubunu düzelt. İkinci olarak benim attığım kaynakların güvenilirliğine 0 deyip, SSCB'nin baş düşmanı ülkeler üzerinden sosyalizm karalaması yapıyorsun. Keza attığın şeylerde "Stalinizm" gibi varlığı olmayan bir kelime kullanılmış. Ben kendileri hakkında yazan Doğu kaynakları attığım zaman güvensiz deyip, Batı kaynaklarının %100 güvenilirliğinden emin olmak iyiymiş. İkinci olarak işçi tatil ve 8 saat kanunu, çocuk kreşleri, konut garantisi, iş garantisi, doğum izni gibi şeyler; kişi başına düşen doktor sayısı, öğretmen sayısı gibi birçok şeyi görmezden gelip üretim sayısına laf ederek de bir yere varamazsın. Batı kaynaklarının da SSCB'ye objektif yaklaşmasını beklemiyorum. 90'larda basılmış ansiklopedi deyip 2017'deki belgeyi atmak da komikmiş.

Medya insanları kandırıyor. Benim yaşadığım şehir Konya yani en yüksek riskli illerden birisi ama özel okullar dahil tüm özel teşebbüsler açık ve özerk. Buna devlet göz yumuyor dolaylı olarak parası olan gidebilir diyor. Aynı zamanda burada çalışan öğretmenlerin istihdamı meselesi de var. Yani devlet halkı ve sosyal devlet olmayı değil parayı seçmiş durumda ve maalesef durumun ciddiyetini halk kavrayabilmiş değil.

Özel okulla gidenlere ne bu tepki anlayamadım iyi eğitim almak suç değil, parasını benim ailem veriyor sonuçta ama özel okula gitmeme rağmen yüzyüze olması yine de canımı sıkıyor.

Özel okulla gidenlere ne bu tepki anlayamadım iyi eğitim almak suç değil, parasını benim ailem veriyor sonuçta ama özel okula gitmeme rağmen yüzyüze olması yine de canımı sıkıyor.
Türkiye devleti sosyal bir devlet olarak kurulmuştur. Devlet okullarının online eğitim yaptığı bu dönemde özel okulların yüz yüze eğitim yapması fırsat eşitsizliğidir. Özel okula gitme imkanı olan ben bile tepki gösterirken sizlerin rahatlığını anlayamıyorum.

Gerçekten başkalarını düşündüğün için mi gitmedin?

Kocaelinde 8 ve 12. sınıflar hariç özel okul dahi olsa açık değil(İlkokul vb hariç.)Medya insanları kandırıyor demeniz komik olmuş. Medyadan değil bizzat çevremden biliyorum. Sorduğum soruya cevabınızı bekliyorum.

Hiçbir zaman sosyalizm tek başına yeterli olmaz. Dünya tek olsaydı dediğiniz gibi o zaman sosyalizm inanılmaz bir refah sağlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…