EGM Fisging

skywolkers

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba;
Siyasi görüş yoktur. Soru amaçlıdır.
Yaklaşık 1 ay önce Twitter'dan biriyle tanıştım. Adam Hakan Şükür'ü savunuyordu. Konumuzla ilgisi yok ama merak ettiğim için sormak istedim. Adamı şikayet etmek için kanka ayağına tanıştım hatta numarasını aldım. Ben bunu mail ile bu adamı şikayet etmek istedim. Bir mail hesabı açıp. EGM'ye mail gönderdim. Normal şartlar altında mail adresim karmaşık ve kimseye iletmedim. Bana clickbate maili geldi. Tabii ortalama bir yazılımcı sorar hayırdır nasıl oluyor da bu maile mail geliyor? Bildiğiniz gibi Gmail IP paylaşımı yapmıyor. Ve Amerikan yasaları ciddi bir suç olmadıkça bakmıyor. Daha EGM'den dönüş aldım. İki mail arasında 13 saatlik fark var. Soruşturma açılmış. EGM tık tuzağı ile benimi avlamaya çalıştı? İfadeye çağırırlar mı? Bu maili sildim. Ama yani bir şekilde iş bana gelir mi? Bu arada adamın adı ve soyadını da benimle paylaştılar. Düşüncelerinizi bekliyorum. Sakın gülmeyin. Artık mail ve diğer şeyleri kullanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4. kez okudum ama hala bir şey anlamadım. Sen adamı avlamaya çalışırken niye soruşturma yedin?

4. kez okudum ama hala bir şey anlamadım. Sen adamı avlamaya çalışırken niye soruşturma yedin?

Anladığım kadarıyla soruşturmayı bu yememiş şikayet ettiği kişi hakkında soruşturma açılmış ama bu arkadaşa EGM ile paylaştığı mail adresine spam mailler gelmiş.

Have I Been Pwned: Check if your email has been compromised in a data breach bu siteden maili kontrol edin daha önceden sızdırılmış bi site/database de mailiniz yer alıyorsa phishing amaçlı mail atmış olabilirler 1-1.5 hafta önce de bana kişisel verilerimin ele geçirildiği ile alakalı bir mail gelmişti 2000 dolar istiyordu siteden baktım 2 ay önce bir sitenin verileri sızmış. Sizde de böyle bir durum olabilir

Ya sadecemailde EGM'nin maili var ve clikbate link geldi onu demek istedim :D

Bunun IP ile alakası ne, neden iş sana kalsın, niye EGM sana clickbait atmaya kalksın?
Aksiyon gerçekleştirmişsin mail adresinden, bunun üzerine de mail almışsın. Sigortacıların panelleri ortalıkta fink atarken normal yani olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı