eGPU i7-4720HQ işlemcisinin destekleyeceği en iyi ekran kartı nedir?

AmsaREZ

Centipat
Merhaba. MSI GE70 2QE Apache Pro kullanıcıyısım. Ekran kartım GTX960M ve işlemcim Intel i7-4720HQ. Ekran kartım yeni oyunları kaldırmadığı gibi eskiden oynadığım oyunlarda da FPS düşüşü vermeye başladı. Ekran kartını yenilemek istiyorum. Bu eGPU olayı benim aklıma yattı ancak ben işlemcinin yeni alacağım ekran kartını darboğaz etmemesini istiyorum sonuçta dünya kadar para ödenecek bu sisteme. Acaba i7-4720HQ işlemcisinin desteklediği güzel bir ekran kartı önerisi verir misiniz? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. MSI GE70 2QE Apache Pro kullanıcıyısım. Ekran kartım GTX960M ve işlemcim Intel i7-4720HQ. Ekran kartım yeni oyunları kaldırmadığı gibi eskiden oynadığım oyunlarda da FPS düşüşü vermeye başladı. Ekran kartını yenilemek istiyorum. Bu eGPU olayı benim aklıma yattı ancak ben işlemcinin yeni alacağım ekran kartını darboğaz etmemesini istiyorum sonuçta dünya kadar para ödenecek bu sisteme. Acaba i7-4720HQ işlemcisinin desteklediği güzel bir ekran kartı önerisi verir misiniz? Teşekkür ederim.
Hevesinizi kırmak istemem ama tamamen kumar bu eGPU işi. Bildiğim kadarıyla GTX 1050ti dışında tüm GTX 10xx'ler ve RX serisi ekran kartları oluyor. Eskiden ben de yaptım fakat PCI-e slotu illaki ekran kartı performansını tam olarak vermiyor. Farz edelim slotunuz uyumlu versiyon 2 ve üzeri bu sefer BIOS'un uyumsuzluk yaratabilir. eGPU setup programı ile halledilmez ise white list olayı karşına çıkıp BIOS'u modlaman gerekebilir ki bu oldukça karışık ve riskli bir iş. Ayrıca bazı bilgisayarlarda BIOS uyumlu olsa bile ekran kartı görüntü vermeyebiliyor. Sonrasında eGPU aparatı bir süre sonra ısınıp çalışmamaya başlıyor. Firmalar ekran kartına güncelleme vermeyebiliyor daha doğrusu veriyor fakat eGPU desteklemiyor veya desteği kesiyor. Dediğim gibi hevesinizi kırmak istemem ama bence hiç bulaşmayın. Ha eğer bilgisyarda Thunderbolt girişiniz varsa eGPU ve ekran kartı üreticileri Thunderbolt teknolojisini destekliyor. :)

Merhaba, MSI GP70 2QF Leopard Pro dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım ve benim de işlemcim i7 4720HQ. Yaklaşık 1 ay önce bu işe kalmıştım ve Letgo'dan sırasıyla bütün malzemeler 2.el olacak şekilde, 150 liraya eGPU aparati, 900 liraya Sapphire RX580 Nitro+ 8 GB, ve 500W PSU satın aldım ve sistemi kurdum. Şu anda performans olarak PUBG'de Ultra ayarlarda 55-60 arası FPS almaktayim ve işlemci kullanımım Max %80 oluyor. Ancak oyunlarda maalesef ani FPS düşmeleri yaşıyorum bunun sebebini de Wireless kartini söküp ekran kartını taktığımız PCI-e slotunun PCI-e 2.0 desteklemesi ve ekran kartının PCI-e 3.0 olması bu yüzden bant genişliği düşüyor ve aşırı veri işlendiğinde bantgenisligi yetmiyor ve ani düşüşler meydana geliyor. Bu işe girisirken bu durumu göze alarak girişin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı