eGPU istasyonu önerisi

canonmunikonmu

Hectopat
Makaleler
1
Linkteki ürün gibi nispeten uygun fiyatlı eGPU istasyonları ne kadar kullanılabilir? Ayrıca ucuz bir PSU ile ekran kartına yetecek kadar besleme yapabilirim diye düşünüyorum.

Techstorm UT3G Harici Ekran Kartı İstasyonu ( eGPU Thunderbolt 4 )

Burada paylaşılan linklerde genelde oldukça yüksek fiyatlı istasyonlar öneriliyor. Fakat bunu ucuz yollu yapmanın bir yolu yok mudur?

RTX 3050 ekran kartım var. Harici ekran kartı olmayan laptopumda Thunderbolt 4 üzerinden bağlayarak ekran kartı kullanmak istiyorum ihtiyaç duyduğum zamanlarda.

Linkteki ürün gibi nispeten uygun fiyatlı eGPU istasyonları ne kadar kullanılabilir? Ayrıca ucuz bir PSU ile ekran kartına yetecek kadar besleme yapabilirim diye düşünüyorum.

Techstorm UT3g harici ekran kartı istasyonu ( eGPU Thunderbolt 4 )

Burada paylaşılan linklerde genelde oldukça yüksek fiyatlı istasyonlar öneriliyor. Fakat bunu ucuz yollu yapmanın bir yolu yok mudur?

RTX 3050 ekran kartım var. Harici ekran kartı olmayan laptopumda Thunderbolt 4 üzerinden bağlayarak ekran kartı kullanmak istiyorum ihtiyaç duyduğum zamanlarda.

Hocam halihazırda zaten ekran kartınız var 4.200 TL bu tür aparatlara vermek yerine gidip üstüne 2-3K daha koyup güzel bir sistem dizin derim.

Ayrıca masaüstü bilgisayarım var hocam, ben işe gittiğimde kullandığım laptop için harici bir ekran kartı kullanabilir miyim diye kurcalıyorum.

Hocam pek rahat olacağını sanmıyorum ekran kartı için ayrı bir PSU'ya ihtiyacınız olacak sürekli getir götür kurulumun yap derken iş için pek konforlu bir tercih olacağını düşünemiyorum.

Acer TravelMate P6.

Labtop'ta Thunderbolt bulunuyor. Alırsan mutlulukla kullanırsın. İşlemci RTX 3060'ı bile rahat besleyebiliyor. RAM 8 GB mı? 16 GB mı? 16 GB RAM gerekiyor biliyorsundur. RAM'leri anakarta lehimli galiba 8 GB'sa hiç uğraşma.

Ekran kartının neredeyse tüm gücünü kullanabileceğin daha ucuz bir aparat yok. Bunlar yurt dışından geliyor. Üzerlerinde bayağı vergi ve kar marjı var. Bu arada fiyatı 3000 küsurdü zamlanmış. Yine de bana çok pahalı gelmiyor. Alınabilir ekran kartlı laptoplar 30 binden başlıyor.

PSU olarak ekran kartının pinlerine dikkat etmen ve güvenli olmasına bakman gerekiyor. Çok eski ve ucuz bir şey kullanırsan elektrik kesintilerine karşı riskli durumda olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00