eGPU önerisi

O laptopta büyük ihtimal mini pcl-e vardır 10-11 yılık PC olması lazım. GTX 1000 serisi, GTX 900 serisi ve RX 500 serisi ekran kartlarını mini pcl-e anca çalıştırır. Yeni ekran kartlarında özellikle 4.0 PCIe destekleyenlerde çok kayıp olur. 10 yıllık PC'ye yatırım yapmak mantıklı değil 3-4 yıllık olsa mantıklı en azından bir problem çıkartmayacağını biliyorsun.

E-GPU iyi bir şey her ne kadar tersine mühendislik gibi bir şey olsa da. Ben geçen yaz 6 k ya topladım e-GPU RX5700 XT kullanıyorum. Daha geçen hafta çıkan the first descendant oynayabliyorum FHD high-Ultra arası 37-45 FPS arası veriyor. Oyun çok da iyi sistem istemiyor ama 6 k verdiğim para müthiş grafikle oyun oynuyorum yani parasına değiyor. İşlemcim daha iyi olsaydı keşke dedirttirmiyor değil ama 😀.

İşlemcisinin hala yeterli olduğunu düşünüyorum, laptop 7-8 yıllık ve mini pcl-e var evet. GTX1060 - RX580 takanlar var ama güç kaybı konusu kafamı karıştırıyor. Bir de verimlilik ne alemde acaba?

İşlemcisinin hala yeterli olduğunu düşünüyorum, laptop 7-8 yıllık ve mini pcl-e var evet. GTX1060 - RX580 takanlar var ama güç kaybı konusu kafamı karıştırıyor. Bir de verimlilik ne alemde acaba?

Benim i5 8250U laptop 6 yıllık 4. Nesi laptop 10 yılı olması lazım. Geç alınmadıysa bilemem. 😀

image_id_2207363.png

İncelemeniz iyiymiş bu arada. Tabii aradan 5 yıl geçmiş ama benim RAM'ler'de kafam karıştı 12 GB RAM yazıyor ancak tek kanal çalışıyorlarmış. DDR 3'te çift kanal çalışma işlevi yok mu?

Benim i5 8250U laptop 6 yıllık 4. Nesi laptop 10 yılı olması lazım. Geç alınmadıysa bilemem. 😀

Eki Görüntüle 2255537

İncelemeniz iyiymiş bu arada. Tabii aradan 5 yıl geçmiş ama benim RAM'ler'de kafam karıştı 12 GB RAM yazıyor ancak tek kanal çalışıyorlarmış. DDR 3'te çift kanal çalışma işlevi yok mu?

Orada neden o şekilde gözükmüş bilmiyorum ama normalde dual channel olması gerekli. Sökmüştüm çünkü cihazı. Ayrıca 2016 gibi satın almıştım Vatan Computer'dan. Aslında hala işimi görüyor ama insan yeni oyunlarında tadına bakmak istiyor. Bir de CS'de hemen hemen 2300 saatim var ancak şu anda FPS bayağı düştü CS2 ile ayrı kaldım bayağıdır.

Çok araştırdım egpu olayını ama meşakkatli geliyor biraz. Bir de iyi performans vermezse boşuna masraf edecekmişim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı