eGPU kiti ve laptop önerisi

mergen_t

Hectopat
Daha fazla  
Yurt dışına taşınma durumumdan dolayı laptop satın almayı düşünüyordum ve RTX 4050 performans olarak birçok açıdan yeterli gibi geldiği için RTX 4050 bulunduran bir model beğendim. Fakat stoklarının tükenmesinden dolayı ikinci seçenek olarak aklıma eGPU sistem hazırlama fikri geldi.

Ryzen 5600 veya Intel i5-10400 üzeri bir işlemcisi olan, en az 16 GB mümkünse 32 GB RAM olan, ve eGPU takmaya uygun hafif bir laptop istiyorum. Ayrıca önereceğiniz laptopa RTX 3060 Ti veya RTX 4060 üstü bir ekran kartının eGPU olarak bağlamak için hangi parçalara ihtiyacım olacağı konusunda da bilgilendirebilirseniz çoksevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dizüstü 4060 ile Masaüstü 4060 aynı GPU'yu kullanıyor ve -Laptop üreticisi sınırlandırmadıysa- aynı gücü çekiyor dolayısıyla performans olarak aralarında neredeyse fark yok. eGPU için harcayacağınız paraya RTX 4070'li bir Laptop almayı düşünebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dizüstü 4060 ile Masaüstü 4060 aynı GPU'yu kullanıyor ve -Laptop üreticisi sınırlandırmadıysa- aynı gücü çekiyor dolayısıyla performans olarak aralarında neredeyse fark yok. eGPU için harcayacağınız paraya RTX 4070'li bir Laptop almayı düşünebilirsiniz.

Hocam aslında amaçladığım şey oldukça hafif ve rahat taşınabilir bir laptop sahibi olmak ve bir yandan da harici ekran kartı bağlayarak evde olduğum zamanlarda oyun oynayabilmek.

eGPU takmaya uygun laptopları nasıl bulabilirim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı