eGPU mantıklı mı?

Onur Yekta

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, bir bilgisayarım olsun. Evde oyun oynayayım ama dışarı çıktığımda şarjı iyi gitsin, ince ve kompakt olsun. Aynı anda hem masaüstü hem de laptopu ayrı ayrı kullanmak istemiyorum açıkçası. ASUS Zenbook 14X OLED OLED 12700H alsam, Thunderbolt ile de eGPU'ya bağlasam sıkıntı çıkar mı? GPU Gigabyte Auros RTX 3090 Gaming Box eGPU Waterforce olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bir bilgisayarım olsun. Evde oyun oynayayım ama dışarı çıktığımda şarjı iyi gitsin, ince ve kompakt olsun. Aynı anda hem masaüstü hem de laptopu ayrı ayrı kullanmak istemiyorum açıkçası. ASUS Zenbook 14X OLED OLED 12700H alsam, Thunderbolt ile de eGPU'ya bağlasam sıkıntı çıkar mı? GPU Gigabyte Auros RTX 3090 Gaming Box eGPU Waterforce olacak.
Konudan bagimsiz attiginiz laptop ozelliklerine bakilinca bence gereksiz pahali bir cihaz.

Üzerinde i7 H işlemci var. Şarjda uzun süre gitmeyecektir. Bir de 2. el alınacaksa sürekli şarjda kullanılmadıysa pilin şarj döngüsü bayağı düşmüş olacaktır. Şarja takılı olmadan uzun süreler değil de 1 saat video izlerim bir yerde dersen mantıklı. E-GPU için böyle hazır bir şey değil de kendin ekran kartını, PSU'nu ve e-GPU Dock'u alsan daha mantıklı olur. RTX 3090 eskidi ve onu alırsan padlerin hepsini değiştirme masrafın olur. Çok ısındığından padleri gitmiştir. Sorun çıkartma ihtimali de yüksektir. Diğer kartlara göre çok watt çekiyor. Ekran kartı olarak 2. el RTX 4070 oyun için yeterli olur. O işlemciylede darboğaz sorunu yaşamazsın. Tabii ki laptop işlemciyi soğutabiliyorsa.
En iyisi en az RTX 4050 bir laptop alman olur. Bence uzun süre pilde kullanamayacaksın. Pili ne kadar süre dayanıyor bakmadan yazdım. Sen bakarak karar verirsen daha iyi olur.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı