eGPU riskleri nelerdir?

Gripen

Hectopat
Katılım
29 Temmuz 2019
Mesajlar
1.028
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Yoklukta.
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci :D:D:D
EGPU'nun riskleri nelerdir? Mesela laptopuma yüzde kaç ihtimal ile uyumlu olur? Uyumlu olursa 3200U işlemcisini RX550 veya RX 560 kartıyla kullanacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir kere çok zahmetli. Ve bildiğim kadarı ile AMD işlemcili bilgisayara harici monitör gerekiyormuş. Yani hem PSU, hem ekran kartı, hem monitör hem zahmetli hem tuzlu bir fiyat ortaya koyuyor.
 
Tahminen o masraflara girene kadar ayrı bir sistem yapılabilir diye düşünüyorum.

Evet hem masraflı hem garanti değil. Ama masaüstü sistem alacaksa çoğu parçadan kaçınmış olacak. İnternette görüyorum adam bilgisayara eGPU takıyor bir de monitör alıyor mis gibi. Yani eldekini değerlendirmek ve çoğu parça masrafından kaçınmak için mantıklı. Ama sistem de çok iyi olmaz.
 
Hocam eGPU zaten 400 TL civarı RX 560 1000 TL civarı. 1400 oluyor masrafı. Çoğu yerde okuduğumda çok büyük uyumsuzluk problemleri pek verimli performans olmadığı yazılıyordu.
 
EGPU'nun riskleri nelerdir? Mesela laptopuma yüzde kaç ihtimal ile uyumlu olur? Uyumlu olursa 3200U işlemcisini RX550 veya RX 560 kartıyla kullanacağım.
Taktım ve çalışmadı diyelim. Ya o parçaları zararına elden çıkaracaksın ya da bilgin varsa BIOS modlama üzerinde uğraşacaksın.

Ben bizzat bunu denemiştim. Yapmak istediğim laptopta yapamadım. Sistem kartı takınca açılmıyordu. Yedekte başka bir cihaz vardı ve onda denediğimde taktığım anda tanıdı. Bence biraz şans işi.

Bunun dışında GTX 10xx serisi ve üstünde bu işlemi yapamazsın. 1060 ile 1080Ti modelleri arasındaki modellere eski sürücüler ile yapılsa da gerisine Nvidia izin vermiyor. AMD tarafını bilmiyorum. Ben 750Ti ile yapmıştım.

Bir de ciddi bir performans kaybı yapıyor onu da belirteyim.
 
RX 570 ile PCI Express 2.0 x1 veri yolu üzerinden eGPU denemek üzereyim. Biraz bekleyin, sistem özellikleriyle benchmark değerlerini, masrafları vs. paylaşırım sizinle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı