eGPU RX 570 Ekran Kartı Aktif Olmadı

beexurcool

Hectopat
Zamanın birinde eGPU yapmak için bir konu açmıştım ve önerileriniz doğrultusunda gerekli donanımları topladım. Laptopa bağlantıları da yaptım ancak sonuç alamadım birkaç konuda tekrar yardımınıza ihtiyacım var. Mevcut donanımları paylaşıyorum sonrasında sorularımı paylaşacağım.
  • -Laptop Markası: Acer Aspire V3-571G
  • -Anakart: Insyde
  • -BIOS ver: 2.21 (BIOS kilitli gelişmiş seçenekler mevcut değil. )
  • -İşlemci: i7-3920XM
  • -Ekran Kartı: RX-570 8 GB Nitro
  • EGPU için kullandığım donanımlar:
  • -Alfais 4250 Mini PCI E Ekspress V8.0 Exp GDC Harici Ekran Kartı ATX Power Takma Aparatı
  • -Everest EPS-1455 PEAK-250W 12CM Fanlı 2 adet SATA Power Supply
Not: Ekran kartına sadece 8 pin bağladım, 6 pin bağlamadım.

Evet arkadaşlar sorunuma gelecek olursak. eGPU bağlantısı yaptım, laptopta Intel HD 4000 ve NVIDIA GT730M görüntü bağdaştırıcıları mevcuttu GT730M'i devre dışı bıraktım ve donanımı kaldırdım. RX-570 güncel driverı yükledim ancak Windows açılınca ekran kartı fanları çalışmayı durdurdu, bunun üzerine bir önceki sürüm driver yükledim, bu sürümde fanlar çalışıyor, MSI Afterburner'da bilgiler görünüyor ama ekran kartı devreye girmiyor normal kullanımda da oyunda da Intel HD 4000 kullanılıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Sorunu BIOS'tan mı düzeltmem gerekiyor? Eğer öyle ise BIOS unlock konusunda yardıma ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç bağlantısını yapmadan kart çalışmayacaktır. Ve o PSU anlık 250W verebilen bir PSU ve malum marka o PSU sorun çıkarıcak sana. Ayrıca 730M' i devre dışı bırakmadan çalışmayacaktır. Bende V3-772G ile denemiştim RX 560 ile modlanmış BİOS şart kesinlikle. BİOS' u açmakla ilgili yerli forumlarda doğru düzgün hiçbir bilgi bulamazsın. Bizim Acer laptoplarda genelde İnsyde BİOS kullanılıyor ve modlaması en zor BİOS türü olduğu söyleniyor. Ben bir EPROM okuyucu almıştım yaklaşık 60-70tl' ye mal oldu (CH341A) bu programlayıcı cihazı ile BİOS entegresine direk bağlanıp içindeki kodları okuyup yabancı forumdan birilerini bulup onlara göndermelisin. Windows üzerinden de bazı yöntemler mevcut ama bunun en garanti ve doğru sonucu verdiğini söylüyorlar. Yani eGPU çok derin bir araştırma süreci istiyor masraf yapmadan önce iyice araştırmak şart kesinlikle. Önerebileceğim bir modlama sitesi Forum - Win-Raid Forum (Drivers - Firmware - Modding)

BIOS unlock yapabildim advenced menüsü geldi ancak 730M'yi devre dışı bırakma işlemini yapamadım. Bunun için EGPU SETUP 1.30 kullandım kod 12 hatası aldım. Bu kodun çözümü için yapılması gerekenlerle ilgili bir çözüm vardı, yapılması gerekenleri birebir uyguladım sonucun alttaki resim gibi olması gerekiyordu ama olmadı. PSU için öneri almışıtım 250 yeterli olur denmişti o yüzden onu aldım.

Anakart üzerinden nvidia ekran kartını söksem bios için bir sıkıntı olur mu

Son düzenleme:
Bende öyle yapacam en son birisi yapmış oluyor dedi
Deneyenlere sordum geri dönmedi hiçbiri, bende güvenip deneyemedim. Harici monitöre bağladım hdmi ile , bu kezde görüntü kalitesiz oyuna girince biraz düzeliyor ancak oyun içerinde kasmalar yaşıyorum anlayacağın pek umduğum gibi olmadı. Sen denersen haber edersen sevinirim biree uma deneyelim bakalım ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…