beexurcool
Hectopat
Zamanın birinde eGPU yapmak için bir konu açmıştım ve önerileriniz doğrultusunda gerekli donanımları topladım. Laptopa bağlantıları da yaptım ancak sonuç alamadım birkaç konuda tekrar yardımınıza ihtiyacım var. Mevcut donanımları paylaşıyorum sonrasında sorularımı paylaşacağım.
Evet arkadaşlar sorunuma gelecek olursak. eGPU bağlantısı yaptım, laptopta Intel HD 4000 ve NVIDIA GT730M görüntü bağdaştırıcıları mevcuttu GT730M'i devre dışı bıraktım ve donanımı kaldırdım. RX-570 güncel driverı yükledim ancak Windows açılınca ekran kartı fanları çalışmayı durdurdu, bunun üzerine bir önceki sürüm driver yükledim, bu sürümde fanlar çalışıyor, MSI Afterburner'da bilgiler görünüyor ama ekran kartı devreye girmiyor normal kullanımda da oyunda da Intel HD 4000 kullanılıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Sorunu BIOS'tan mı düzeltmem gerekiyor? Eğer öyle ise BIOS unlock konusunda yardıma ihtiyacım var.
- -Laptop Markası: Acer Aspire V3-571G
- -Anakart: Insyde
- -BIOS ver: 2.21 (BIOS kilitli gelişmiş seçenekler mevcut değil. )
- -İşlemci: i7-3920XM
- -Ekran Kartı: RX-570 8 GB Nitro
- EGPU için kullandığım donanımlar:
- -Alfais 4250 Mini PCI E Ekspress V8.0 Exp GDC Harici Ekran Kartı ATX Power Takma Aparatı
- -Everest EPS-1455 PEAK-250W 12CM Fanlı 2 adet SATA Power Supply
Evet arkadaşlar sorunuma gelecek olursak. eGPU bağlantısı yaptım, laptopta Intel HD 4000 ve NVIDIA GT730M görüntü bağdaştırıcıları mevcuttu GT730M'i devre dışı bıraktım ve donanımı kaldırdım. RX-570 güncel driverı yükledim ancak Windows açılınca ekran kartı fanları çalışmayı durdurdu, bunun üzerine bir önceki sürüm driver yükledim, bu sürümde fanlar çalışıyor, MSI Afterburner'da bilgiler görünüyor ama ekran kartı devreye girmiyor normal kullanımda da oyunda da Intel HD 4000 kullanılıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Sorunu BIOS'tan mı düzeltmem gerekiyor? Eğer öyle ise BIOS unlock konusunda yardıma ihtiyacım var.
Son düzenleyen: Moderatör: