eGPU sevdasına BIOS uçtu

kterzioglu1992

Centipat
Arkadaşlar HP Pavilion G6 1095ET laptopum var, ekran kartı bir elektrik kesintisi sonucu bozuldu. Ben de harici ekran kartı takmak için eGPU yoluna başvurdum, neler yaptıysam olmadı. En sonunda BIOS'u eski versiyonlarıyla denemek istedim. Insyde F.66 versiyonu en güncel versiyonuydu, ben eski bir versiyonu yükledim ve bir daha açılmadı. HP sitesinde bir çeşit tuş basmalar gibi işe yaramayan çözümler var, başka ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
Bilgisayarınızı söküp BIOS pilini çıkartıp tekrar takın. Bunu yapınca BIOS in sıfırlanıyor olması gerekiyor. BIOS sıfırlandıktan sonra kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
CH341A EEPROM programlayıcı alıp kendin yapabilirsin orjinal dosyayı internetten ROM olarak indirip direk BİOS belleğine yazabilirsin internetde biraz araştırırsan yapabilirsin. Uğraşmam dersen bazi bilgisayar tamircileri yapıyor bilmediğin bi yere vermeni önermem.

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmıştım ve çözüme şu şekilde ulaştım . Bilgisayarın içini açıp orada bios çipini buldum ve oraya takılan mandallı bir alet var adını hatırlamıyorum ve diğer ucu da başka bir bilgisayara bağlı ve o bilgisayardaki programa çalışan bios versiyonunu atıp yükle dedim ve yükleme bittikten sonra bilgisayar düzeldi. Bu işlemi arkadaşımın Lenovo Z710 laptop u vardı. Ona yapmıştım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı