Egzersiz Aleti Seçimi ?

Mehmet Dmr

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar şu televizyonda gösterilen 20 tl'lik kalitesiz ürün yerine aşağıdaki ürünlerden birini almaya karar verdim. Sizce hangisi ile daha çok hakaret yapabilirim ?. Ya da hangisi daha kaliteli ? Evde dambıll ve barfiks barı var. Son sorum ise şu ; bu ürün sayesinde vücudumu az da olsa geliştirebilir miyim ?

www.hepsiburada.com: MultiFit PLUS Çok Fonksiyonlu Egzersiz Aleti Fiyatı
www.hepsiburada.com: Fluss Yeni Nesil Fonksiyonel Spor ve Egzersiz Aleti Fiyatı

Arkadaşlar aranızda kullanan yok mu yav ? ikisi arasından hangisi daha iyi ? 1-2 gün sonra sipariş edeceğim. Görüşlerinizi dikkate almak istiyorum.

Fluss'un hareket yelpazesi biraz daha geniş kalıyor, ben onu tercih ederdim.
Ayrıca bu ürünü alarak elde etmek istediğiniz şey nedir? Bu biraz daha hanım eli kalıyor desem yeridir.

Vücudunu geliştirmekten öte, bu alet yalnızca bir bir vücuda kavuşmanı sağlar.
Bu para ile barfiks barı da alabiliyorsun, bu egzersiz aletinin sana kazandırabilecekleri ile barfiks barının kazandırabilecekleri arasında çok fark var.

Aslında sizde haklısınız . Peki 50 tl ile başka ne alabilirim ki ? Evde kare şeklinde bir demir parçasını iki duvar arasına monte etmişim. Barfiks çekerken ellerim çok ağrıyor. Peki bana barfiks barı önerir misiniz ? Ama birde montaj sorun yaratacak. İstenilen zaman çıkartılıp takılıyor mu bu barfiks barları.

Barfiks hareketi biraz üst seviye bir egzersizdir. Vücut ağırlığın ile çalıştığın için 5KG dumbel kaldırmaya benzemez.
Direkt olarak tek kola düşen ağırlık 25-30KG civarına denk gelir. İlk başlarda zorluk çekmeniz çok ama çok doğal.
Barı düzgün tutmanız da gerekir. Avuç içi ile tutmaya çalışırsanız elinize uygulanan baskıdan dolayı 3 günde nasır tutar elleriniz :)

Montaj kısmından da detaylıca bahsedeyim. Bu barlar tahmin ettiğin üzere genişleyebiliyor. Ortada sabit bir demir, sağda ve solda ise dışarı doğru itilebilen destekler mevcut. Sağ ve soldaki destekler sabitken ortadaki parçayı aşağı doğru çevirdiğinde duvara her 2 yandan baskı uyguluyor ve sabitleniyor bu sayede.

Ancak duvara montaj aparatları mevcut. Matkap ile her 2 yana delikler açıp, barfiks barının her iki yanının içerisine giren parçalar monte ediyorsun.
Daha sonra barı, bu aparatlara denk gelecek şekilde genişlettiğinde tamamen güvenli bir hal alıyor. Gönül rahatlığı ile çalışabiliyorsun.
Yani duvarı delmeniz gerekiyor, 90-140CM aralığında uygun bir alan bulmanız gerekiyor.

Ben Hepsiburada'dan Ravel marka iyi bir düz barfiks barını 40 liradan almıştım. Mesela aşağıdaki üründe çelik bir boru var ancak tutacak yeri yok :)
Kaymayı engelleyen ve ele uygulanan yükü hafifleten süngerler olmazsa barfiks falan çekemezsin.
www.hepsiburada.com: Delta Koridor Barfiksi & Kapı Barı - 130 Cm Fiyatı

Bu tarz bir ürünü tercih edebilirsin : www.hepsiburada.com: Delta 140 Cm Barfiks - Kapı & Koridor Barı Egzersiz Spor Fiyatı

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı