Egzoz fan çalışmazsa ne olur?

Jan Kevinov

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 2-3 ay önce İtopya'dan topladığım bilgisayarımda egzoz fanım çalışmıyor, B450M H anakartımda bulunan girişten mi kaynaklı, yoksa egzoz fandan mı kaynaklı olduğunu öğrenmek istiyorum. Ayrıca bilgisayarım bu problem çözülmeden yaklaşık olarak ne kadar süre dayanabilir, ekran kartı ve işlemcimin sıcaklık değeri en fazla kaç olmalı? Şu anda kasamda egzoz fan, stok fan ve işlemcinin stok fanı bulunmakta ve sadece işlemci çalışıyor. Kasama stok fanını bağlayamamamın sebebi de anakartımda yeterli fan girişi olmaması. Rampage RB-K8 fan alıp soğutma problemini ortadan kaldırmak istiyorum. Bu konuda aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum. Araba imkanım olmadığı için aldığım yere kolaylıkla götüremiyorum kasayı.
İşlemcim 3600x, ekran kartım 2060 super. 16 Gb 3200 mhz ram kullanıyorum. Belirtmeyi unuttum. GTA 5 ultra ayarlarda belirli bir süre sonra ekran kartım 84 dereceyi gördü, işlemcim ise 79 dereceyi aşmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı yanlışlıkla oluşabilecek kazalardan -sıvı dökülmesi- korunacak ve hava alacak bir yere koyun.
Kasanın yandaki kısmını çıkarınca işlemci sıcaklık olarak 8-10 derece düştü
Kasanın yandaki kısmını çıkarınca işlemci sıcaklık olarak 8-10 derece düştü
Ekran kartı da 65 dereceye düştü
Anladım teşekkür ederim

Anladım, kapak açıkken bir sakatlık çıkmasından korkuyorum.

Konu başlığını tam hatırlamıyorum ama geçen bir arkadaş kasasına (3080 ve Ryzen 5 5600X'li sisteme ) kahve dökmüştü. O yüzden mutlaka dikkatli olun.

Ekstra olarak hava akışı görseller bu linkten egzoz fan ne işe yarıyor ve nerede durması gerekiyor görebilirsin.

Elimden geldiğince dikkat ediyorum, teşekkür ederim

Bunu nasıl yaparım, tecrübesizim bu konuda.

Fanlaı kasadan çıkarın fanların ucunda bağlantı konnektörü olacak oraya ayriyeten 12 Volt elektrik verin siyah - diğer renk + eğer öyle çalışıyorsa kasanın arkasında kablo saklama yerinde fan kontrolcüsü var anakarta değil oraya takın kasanızın marka model verin yardımcı olalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…