Egzoz fanı çalışınca işlemci fanı yavaşlıyor

Jaavei

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Hatay
Fanların konumu fotoğrafta görüldüğü gibi. Aralarında 4-5 cm mesafe var.
Egzoz fanının 3 hız ayarı var, sadece en düşük hızda çalışırken işlemci fanı normal hızda çalışıyor, diğer hızlarda işlemci fanı daha yavaş çalışıyor (yavaş çalışan fan egzoz fanına bakan, diğer taraftaki normal çalışıyor). Egzoz fanını elimle durdurduğumda işlemci fanı normal hızına dönüyor. Önce PSU yetmiyor diye düşünüp 650W PSU taktım düzelmedi, sonra kasayı değiştirdim yine aynı sorun. Fanların arasında hava sürtünmesi gibi bir durum olabilir mi? Nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20211012_182753.jpg
    IMG_20211012_182753.jpg
    249 KB · Görüntüleme: 103
Egzoz fanı ile işlemci fanı arasında yeteri kadar boşluk olsaydı bu durum olmazdı. Sorun bundan ibaret.

Fanların konumu fotoğrafta görüldüğü gibi. Aralarında 4-5 cm mesafe var.
Egzoz fanının 3 hız ayarı var, sadece en düşük hızda çalışırken işlemci fanı normal hızda çalışıyor, diğer hızlarda işlemci fanı daha yavaş çalışıyor (yavaş çalışan fan egzoz fanına bakan, diğer taraftaki normal çalışıyor). Egzoz fanını elimle durdurduğumda işlemci fanı normal hızına dönüyor. Önce PSU yetmiyor diye düşünüp 650W PSU taktım düzelmedi, sonra kasayı değiştirdim yine aynı sorun. Fanların arasında hava sürtünmesi gibi bir durum olabilir mi? Nasıl çözebilirim?
Havuz problemi gibi olmuş, dolduran boşaltandan daha fazla :) Üstte verilen cevaplar doğru. Fanınızın konumlandırması yanlış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı