Egzoz fanı kablolaması nereye yapılır?

mimet.0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba yakın zamanda bilgisayar topladım ve Technopat'ın şu videosunu izleyerek kablolama yapıyordum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama her şey bitince 2 tane uzun bir sürü dönüştürücü gibi farklı farklı girişleri olan kablolar (PSU'dan geliyor) ve egzoz fanının kablosu kaldı.
Kasanın ön fanlarını SYS_FAN1 diye bir yere taktım ama egzoz fanını nereye takacağımı bilmiyorum ve galiba anakartımda SYS_FAN2 yok.

Son düzenleme:
Merhaba yakın zamanda bilgisayar topladım ve Technopat'ın şu videosunu izleyerek kablolama yapıyordum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ama her şey bitince 2 tane uzun bir sürü dönüştürücü gibi farklı farklı girişleri olan kablolar (PSU'dan geliyor) ve egzoz fanının kablosu kaldı.
Kasanın ön fanlarını SYS_FAN1 diye bir yere taktım ama egzoz fanını nereye takacağımı bilmiyorum ve galiba anakartımda SYS_FAN2 yok.

SYS_FAN2 yoksa çoklayıcı alman gerekiyor diye biliyorum.

Anakartın fotoğrafını atma şansınız varsa atar mısınız belki de siz görememişsinizdir.

Özellikle giriş seviyesi anakartlarda tek SYS/CHA FAN girişi var. Bu durumda dönüştürücü kullanmak gerekir. Bir de bazı kasalarda gelen fanlar tren gibi birbirine ekleniyor ve PSU'dan besleniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı