Egzoz fanı ve kasa fanları nasıl aktif edilir?

syup

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller, uzun zamandır çözüm bulamadığım için bir de buraya yazayım dedim. Hocam, bilgisayar fanları biliyorsunuz, kumandalı ve ben gece oynarken fanları kapalı modda kullanıyordum. Fanlar kapalı moddayken (ekran kartı ve işlemci fanı hariç) egzoz fanı, kasanın ön tarafındaki fanlar falan kapalı şekilde yani. Ve kumanda bozuldu, şimdi ise nasıl açacağımı bilmiyorum. YouTube'da baktım ancak böyle bir video yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi sosyaller, uzun zamandır çözüm bulamadığım için bir de buraya yazayım dedim. Hocam, bilgisayar fanları biliyorsunuz, kumandalı ve ben gece oynarken fanları kapalı modda kullanıyordum. Fanlar kapalı moddayken (ekran kartı ve işlemci fanı hariç) egzoz fanı, kasanın ön tarafındaki fanlar falan kapalı şekilde yani. Ve kumanda bozuldu, şimdi ise nasıl açacağımı bilmiyorum. YouTube'da baktım ancak böyle bir video yok.

Kumanda ile yönetilen fanlar kontrolcüye bağlıdır. Kasanın içini açıp fanları anakarta veya PSU'ya direk bağlaman gerekir. Tabii fan sayısı fazla ve genellikle çoğu anakarta 2 fan soketi ve bu 1 fan sokrtinin işlemciye gittiğini düşünürsek sadece 1 fan soketi kalıyor. Bir fan sokrtine tğm fanları takabilmek için internetten PWM çoğaltıcı almanız lazım. Bu sayede fanları varsa anakartın yazılımı üzerinden, yoksa BIOS üzerinden kontrol edebilirsiniz.
Fanları direk PSU'ya bağlarsanız ise yine size ara bir aparat gerekecek. İnternette SATA to PWM kartlarını almanız gerekiyor. Direk PSU'ya takma durumunda fanları kontrol edemezsiniz, sürekli tam güçte çalışır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı