Ehliyet 1 ay içinde alınabilir mi?

• Konuyu başlatan Shinsai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 315
Konuların anlatıldığı günlerin aralığı, sınav tarihlerinin verildiği günler gibi etkenler var ben 1.5 ayda aldım. Benim diğer arkadaşım 3 hafta önce teorik sınavını geçti 1.5 ay sonraya direksiyon dersini attılar daha direksiyon sınavını'da bekleyecek ohooo :)

Hocam şuan zaten herkes bu kafada olduğu için yoğunluk vardır. Elinizi çabuk tutup yazılın bence.

Ben 3 haftada almıştım ilk 2 hafta yazılı son 2 hafta sınav şeklinde oluyor . Yılbaşında zamnlanmadan almalısınız.

Benim süreç 4 - 5 ay sürmüştü. Minimum 3 hafta - 1 ay civarında sürecektir.

Kurs ücretinden tasarruf edersin 1 Ocak tarihine kadar yazılırsan zamsız fiyattan yararlanıyorsun. Ancak ehliyet yetişmez zamlı alırsın. Ama zaten pahalı olan kurs yani ücreti çok olan.
Eğer kurs tanıdık ise ilk sözlü sınav tarihine sokarlar seni ve o ayın sonuna kadar da direksiyon sınavına sokarlar ama bunu tanıdık olmadan yapmak mümkün değil. Yani evet, gerçekten olasılığı var fakat herkese yapmazlar.

Bir de o ay boş yer olması gerek seni sınava kaydetmeleri için. Biraz da yaşanılan ilin yoğunluğuna bağlı anlayacağınız.
Daha dün abimle muhabbeti döndü ve o 3 ayda aldığını hatırlatmıştı bana. Mesela yazılı oluyorsun sonra uygulamalı derse geçiyorsun. Lakin o arada bekletiyorlar. Mesela yarın yazılı olsanda sonra uygulamalı dersler için çağırmalarını bekleyeceksin. Onda da en az 1-2 ay bekletiyorlarmış veya daha fazla da olabilir.

Yetişmez. Ben olabilecek en kısa sürede almaya çalıştım. Direksiyon derslerini neredeyse 10 gün içerisinde bitirdim. 40 gün sürmüştü.
Hocam aslında uzun sürmesi mühim değil de tek problem zam. Çok olur mu acaba? 17 bin kurs parasıymış. Üstüne kaç eklemek gerekiyor tahmini yeni yıl zammıyla? 30 ile kurtarır mıyız acaba?

Bedelli 300K olacak diyorlardı. Kesin buna da gelir bir şeyler. Allahtan zamanında hallettim şu ehliyet işini.

Şimdiden başarılar dilerim. Ben Nisan ayında yazılmıştım bir kaç yıl önce. Sınava Aralık ayında girdim. Sonraki yılın Ocak ayında da ehliyeti aldım. Artık sen düşün ne kadar sürdüğünü :D

Hocam aslında uzun sürmesi mühim değil de tek problem zam. Çok olur mu acaba? 17 bin kurs parasıymış. Üstüne kaç eklemek gerekiyor tahmini yeni yıl zammıyla? 30 ile kurtarır mıyız acaba?
Yani bende 17 yaşındayım evdekiler ehliyet muhabbetini her açtığında 30 küsür lira fiyatlar duyuyorum. Yani diğeri "yok bence 40'ı bulur" bile demiyor. Tahminimce kurtarırsın. Yeni yıl zamını yeni okudum da diğer arkadaşın dediği gibi bedelli 300k olacak ise ehliyete de Allah bilir ne kadar gelir. Zaten TR'de en erken neyi alabiliyorsan alman lazım. Cidden her şeye zam geliyor, lafın gelişi de söylemiyorum. Birde yeni yılla "en acımasız" modu bence zamların.

Her şey dahil anlaşın vergileri kursa ödetin. Yoksa parça parça para yatırmak için bolca resmi daire ziyaret edersiniz.

Her şey dahil anlaşın vergileri kursa ödetin. Yoksa parça parça para yatırmak için bolca resmi daire ziyaret edersiniz.
Kasımın son haftası yazılıp Aralığın 20 sinde almıştım ehliyeti de.

Bedelli 300K olacak diyorlardı. Kesin buna da gelir bir şeyler. Allahtan zamanında hallettim şu ehliyet işini.

Şimdiden başarılar dilerim. Ben Nisan ayında yazılmıştım bir kaç yıl önce. Sınava Aralık ayında girdim. Sonraki yılın Ocak ayında da ehliyeti aldım. Artık sen düşün ne kadar sürdüğünü :D

Kasımın son haftası yazılıp Aralığın 20 sinde almıştım ehliyeti de.
Yani bende 17 yaşındayım evdekiler ehliyet muhabbetini her açtığında 30 küsür lira fiyatlar duyuyorum. Yani diğeri "yok bence 40'ı bulur" bile demiyor. Tahminimce kurtarırsın. Yeni yıl zamını yeni okudum da diğer arkadaşın dediği gibi bedelli 300k olacak ise ehliyete de Allah bilir ne kadar gelir. Zaten TR'de en erken neyi alabiliyorsan alman lazım. Cidden her şeye zam geliyor, lafın gelişi de söylemiyorum. Birde yeni yılla "en acımasız" modu bence zamların.

Yeni yılda ehliyet harcı 7.216TL mi ne olacakmış, eğer doğruysa yani. 17 kursa verdim desek, 30'a falan hallederim gibi zam gelse de eğer fiyatlar böyle olursa.

Yeni yılda ehliyet harcı 7.216TL mi ne olacakmış, eğer doğruysa yani. 17 kursa verdim desek, 30'a falan hallederim gibi zam gelse de eğer fiyatlar böyle olursa.
Vallah doğrusunu söylemek gerekirse ekonomiye kafa yormaktan bıkıyorum bazen :D 17 yaşındayım daha yolun başı falan da elimi attığım her şeyde yine de "alsam mı, almasam mı?" diye düşünüyorum. O ehliyet fiyatıdır, bedelli fiyatıdır daha önemli olsa bile onlara pek takmadım. Ama cevap vermem gerekirse geçen yıllardaki ehliyet sınavı zamlarına bakıp bu yılki zamlarda ona oranla benzer olabilir belki de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı