Ehliyet derslerinde neye dikkat edilir?

salamancalar

Hectopat
Arkadaşlar sınavı geçtim ve 2 hafta sonrası için kursta program ayarladılar, toplam 4 gün 16 saat olacak şekilde her gün 4 saat ders görecekmişim, öğrenirim bir heyecanım yok ama arabalara hiç ilgim olmadığından şoför koltuğuna bir kez bile oturmadım. Araba nasıl kaldırılır onu bile bilmem, ilgim olmadığından dolayı diye düşünüyorum. Sizce öğrenim sürecinde dikkat etmem gereken şeyler var mı?

Araba sürmeyi halledersiniz hocam da mesela sinyal aynalarını kontrol etmek park ta kalırlar genelde geri park ileri park iki araba arasına park etme gibi onun haricinde sınavda sağlık kısmından kalınıyor. Bunlara dikkat etmek lazım onun dışında endişelenmenize gerek yok.

Yarım debriyaj yarım fren. Bunu kavradığında usta şoförsün. Yakın zamanda ben de seninle aynı durumdaydım. 5 ders sonrası sınava girdim ve tekte geçtim. Yarım debriyaj yarım fren.

Arkadaşlar sınavı geçtim ve 2 hafta sonrası için kursta program ayarladılar, toplam 4 gün 16 saat olacak şekilde her gün 4 saat ders görecekmişim, öğrenirim bir heyecanım yok ama arabalara hiç ilgim olmadığından şoför koltuğuna bir kez bile oturmadım. Araba nasıl kaldırılır onu bile bilmem, ilgim olmadığından dolayı diye düşünüyorum. Sizce öğrenim sürecinde dikkat etmem gereken şeyler var mı?
Youtube'de Ümmet Taşçı var. Onun videolarından uygulamalı olarak görebilirsiniz. Derslere gittiğinizde de hocanızla birlikte halledersiniz.

Senin gibi tecrübesi olmayanlar daha hızlı öğreniyor dert etme. Heyecanını da kontrol edebildiğini ima ediyorsun. Olay bitmiştir. Sadece vites geçişlerinde ve bayırda araca yeterli gazı vermeyi ihmal etme. Stop etme olayına çok takık olduklarını düşünüyorum. Arabayı boğmayacak kadar olabildiğince gaz vermeni tavsiye ediyorum kadim dost :)))

Fazla gaz verdim gibi bir korkun olmasın. Gaz'a sonuna kadar basma hakkın var. Yeter ki o araba istop etmesin. Araba 2-3 metre gitmeden debriyajdan ayağını tam çekme. Gerisi ezber zaten (parklar).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı